Primeria hiuksiin - tiesitkö tätä meikinpohjustusvoiteesta?

Primeria hiuksiin - tiesitkö tätä meikinpohjustusvoiteesta?
Meikinpohjustusvoide on meikkipussin pelastava monitoimituote. Tässä vinkkejä, joiden avulla saat meikinpohjustusvoiteestasi entistä enemmän irti.
Julkaistu 11.9.2015

1. Tasainen pohja

Meikinpohjustusvoiteen tarkoitus on luoda tasainen pohja meikkivoiteelle ja pitää meikkipohja paikoillaan koko päivän. Se häivyttää ihohuokosia ja pieniä juonteita. Salaisuus piilee silikoneissa, joita lähes kaikki meikinpohjustusvoiteet sisältävät

2. Liika on liikaa

Käytät luultavasti aivan liikaa meikinpohjustusvoidetta. Moni annostelee voidetta useita pumppauksia, kun pieni tippa riittäisi. Voiteiden sisältämien silikonien ansiosta ne ovat todella riittoisia ja herneen kokoinen nokare riittää koko kasvoille. Pienempi määrä tuotetta takaa myös kevyen olon kasvoilla. 

3. Piristä kasvoja

Meikinpohjustusvoiteella voit myös piristää väsyneen ja harmaan näköistä ihoa ja korjata värivirheitä, kuten punaisuutta.  Valitse vihertävä tai kellertävä voide punaiselle iholle ja sinertävä tai vaaleanpunainen voide väsyneelle iholle, jota haluat kirkastaa. Myös hieman hohtavat pohjustusvoiteet vaikuttavat kirkastavasti. 

4. Rajausten pelastaja

Sotkitko silmänrajauksesi? Ei hätää. Meikinpohjustusvoiteella voit helposti korjata meikatessa sattuneet rajaussotkut sotkematta muuta silmämeikkiä. Ota pieni määrä voidetta vanupuikkoon ja pyyhkäise sotku pois. 

5. Hyödynnä huulilla

Voit käyttää meikinpohjustusvoidetta ”huultenrajauskynänä” estämään huulipunan leviämistä huulten pieniin juonteisiin. Levitä pieni määrä voidetta ohuella siveltimellä huulten rajojen myötäisesti. Mikäli käytät kirkasta huulimeikkiä, voit levittää voidetta koko huulille kirkastamaan punan sävyä ja pitämään sen paikoillaan pidempään. 

6. Hiusten silottaja

Meikinpohjustusvoiteet sisältävät paljon samoja ainesosia kuin hiustenhoitotuotteet. Siksipä sitä voi käyttää myös taltuttamaan itsepäiset, lentelevät hiukset. Hiero todella pieni määrä tuotetta sormiisi ja silota hiukset. 

7. Silota silmänaluset

Silmien ympärillä on usein pieniä juonteita, joihin meikkivoide kerääntyy päivän mittaan. Käyttämällä pohjustusvoidetta myös silmien alla voit ehkäistä meikkipohjan rypistymistä. Muista kuitenkin varmistaa, että käyttämäsi pohjustusvoide sopii silmänympärysiholle eikä ole ärsyttävä. 

8. Kevennä pohjaa

Mikäli arastelet meikinpohjustusvoiteen käyttöä tai se tuntuu ihollasi turhan raskaalta, voit sekoittaa sen kosteusvoiteeseen. Näin koostumus ohenee ja se tuntuu iholla kevyemmältä.  

9. Hillitsee rasvaisuutta

Rasvainen iho hyötyy erityisesti meikinpohjustusvoiteen käytöstä. Monet pohjustusvoiteet hillitsevät ihon rasvantuotantoa supistamalla ihohuokosia, jolloin kasvot eivät ala kiiltelemään yhtä nopeasti ja meikkipohja pysyy paikoillaan pidempään. 

10. Pitää kosteuden iholla

Meikinpohjustusvoide voi myös auttaa ihon kosteutuksessa. Sen sisältämät silikonit luovat kasvoille ohuen kalvon, joka lukitsee iholla olevan kosteuden sisäänsä. Kuivaihoiset saavat pohjustusvoiteesta täyden hyödyn levittäessään vielä erillisen kosteusvoiteen pohjustuksen alle. 

Kirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa. 

Lue myös: 

Kommentoi »