Kauneus ja Terveys

Kuusi kriteeriä meikkipohjaan

Kuusi kriteeriä meikkipohjaan
Usein meikkipohjan teko jää puolitiehen, vaikka se on meikkauksen tärkeimpiä perusasioita. Hyvälle perustalle on helppo rakentaa kaunis ehostus.
Julkaistu: 12.4.2010
1. Ihotyyppi. Kuivalle iholle sopivat sävyttävät päivävoiteet ja meikkivoiteet, joissa on kosteuttavia ainesosia, kuten öljyä, sekaiholle sävyttävät päivävoiteet ja öljyttömät meikkivoiteet sekä rasvaiselle iholle kaikki tuotteet öljyttöminä.
2. Ihon kunto. Jos ihosi on erittäin kuiva ja kärsit esimerkiksi ihottumasta, älä käytä meikkivoidetta vaan hyvin kevyesti sävyttävää päivävoidetta. Aknesta kärsiville suosittelen antiseptista peiteainetta ja peittävää meikkipohjaa. Keskustele ensin ihotautilääkärisi kanssa.
3. Ikä. Yli neljäkymppisen kannattaa käyttää meikkipohjatuotetta harkitusti, sillä kevyt pohja nuorentaa. Sävyttävät päivävoiteet ja kohottavat meikkivoiteet ovat hyviä vaihtoehtoja.
4. Työ ja elämäntyyli. Esimerkiksi palvelu- ja matkailualoilla työymparistön valaistus on useasti kirkas. Saat ihosi näyttämään tasaiselta, jos käytät nestemäistä meikkivoidetta. Hoitoalan ihmisille taas suosittelen sävyttäviä päivävoiteita.
5. Vuodenajat. Käytä syksyllä ja talvella nestemäisiä meikkivoiteita, keväällä ja kesällä sävyttäviä päivävoiteita.
6. Sävy. Osta meikkipohjatuote mieluiten tavaratalon kosmetiikkaosastolta, joissa on suuri valikoima. Mene ostoksille ilman meikkiä, jotta myyjä voi kokeilla tuotetta kasvoillesi. Ota mukaan käsipeili ja testaa tuotteen sävy raa’assa päivänvalossa. Hyvä sävy näyttää sulautuvan kaulan sävyyn. Älä testaa käteen, sillä kädenselän iho on usein tummempi kuin kasvojen. Hyvä meikkivoidesävy ei ole liian pinkki, vaalea, tumma tai tuhkainen. Parhaiten toimivat keltaiseen vivahtavat meikkipohjatuotteet, sillä ihossa on luonnostaan keltaisuutta.

Erikoistuotteita 

Meikkivoidepuuteri on meikkivoiteen ja puuterin yhdistelmä. Se on tuttua meikkipuuteria voidemaisempaa. Meikkivoidepuuteri on hyvä kiireiselle naiselle ja meikin paikkailuun. Painele vippa puuteriin ja hiero vippaa kämmenelläsi, jolloin puuteri painautuu siihen. Taputtele tuote kevyesti iholle. Pese vippa saippualla ja lämpimällä vedellä pari kertaa viikossa.
Peiteaineella eli concealerilla saat peitettyä tummat silmänaluset ja näppylät. Peitän tummat silmänaluset levittämällä tuotetta meikkivoiteen jälkeen. Tummin ja varjoisin kohta on silmien sisänurkissa. Paras tapa on levittää tuote sormilla taputellen ja häivyttäen. Valitse puoli astetta ihoasi vaaleampi sävy.
Valokynää laitetaan valmiin meikkipohjan päälle ennen puuteria. Usein peitevoide kuitenkin hoitaa valokynän tehtävän, joten voit valita jomman kumman. Valokynä häivyttää kevyesti ja kauniisti tummat silmänaluset, mutta näppylät ja muut epätasaisuudet peitetään peitevoiteella.
Kommentoi »