Pitääkö hiuspohjakin kuoria?

Pitääkö hiuspohjakin kuoria?
Jos hiuspohja kutisee, kiristää tai hilseilee kuorinnasta voi olla apua.
Julkaistu 27.10.2016

Hiuspohja saattaa kuivua, kutista tai rasvoittua samalla tavalla kuin kasvojen ja dekolteenkin iho. Syitä on useita, mutta yleisimpiä ovat hilsekierre ja atopia. Joskus taustalla on psoriasis, allergia tai muu ihosairaus.

Hiuspohjan epämukavaan tunteeseen ja hilseilyyn voi saada helpotusta kevyesti kuorivilla tuotteilla.

Hiuspohjaa kuorivia tuotteita on saatavilla jonkin verran, ja yleensä niitä löytyy kampaamoista.

Uudistava ja kuoriva vaikutus perustuu usein rakeisiin tai erilaisiin happoihin, kuten kasvojen kuorinta-aineissakin. Osa perustuu eteerisiten öljyjen voimakkaaseen puhdistustehoon.

Milloin kannattaa kuoria?

Jos hiuspohjaa hilseilee, kiristää tai sitä kutittaa. Ei ole väliä, onko hilse kuivaa vai rasvoittuvaa. 

Miten usein hiuspohjaa saa kuoria?

Kuorinta-aineiden käyttöohjeet vaihtelevat. Ne löydät pakkauksen tuoteselosteesta.

Hiustenvärjäyksen jälkeen kannattaa odottaa muutama päivä ennen kuorintaa, koska hiuspohja voi olla värjäyksen vuoksi hieman ärtynyt.

Lisäksi kuorinnan sisältämät hapot haalistavat hiusväriä. Rakeisiin perustuvat kuorinnat ovat hellävaraisempia hiusvärin kannalta.

Milloin ei kannata kuoria?

Älä kuori, jos hiuspohjan iho on rikki tai kärsii psoriasiksesta. Sen hoitoon löytyy omat lääkkeet. 

Mitä hiuspohjan hoidossa pitää muistaa?

Kuivaa hiuspohjaa pitää kosteuttaa kuorinnan jälkeen.

Apteekeista ja kampaamoista saa hiuspohjalle tarkoitettuja kosteuttavia geelejä ja emulsioita. Kosteuttavista sampoistakin on apua.

Hilsesampoissa on usein salisyylihappoa, joka toimii keratolyyttisesti, eli irrottaa kuivaa ihosolukkoa. Siksi kuorinta-aineiden ja hilsesampoiden yhteiskäyttö voi lisätä hiuspohjan ja hiusten kuivumista.

Kokeile näitä:

1. Pesun jälkeen käytettävä, poishuuhdeltava IdHair Solutionsin No.5 Peeling Treatment for All Skin Types -kuorintahoito irrottaa kuollutta ihosolukkoa hiuspohjasta 35 e/500 ml, kampaamoista.

2. Hilsettä tehokkaasti poistavaa Wella SP:n Clear Scalp Shampeeling kuorivaa sampoota käytetään kuuriluontoisesti tavallisen sampoon tilalla. 25,90 e/150 ml, kampaamoista.
3. Hiuspohjaan jätettävä ACO Special Caren Intensive Dry Scalp Treatment hoitogeeli kosteuttaa ja rauhoittaa tekemättä hiuksista rasvaisia. 13,10/150 ml, apteekeista.
4. Kasviuutteiden avulla hiuspohjan raikastava ja virkistävä John Maters Organicsin Deep Scalp Purifying Serum -puhdistava hiusseerumi vähentää liiallisen talin muodostumista. 38 e/59 ml.

Asiantuntijoina Laurea-ammattikorkeakoulun lehtorit Marjo Poutanen ja Nina Lahtinen.

Kommentoi »