Treeni ja ravinto

Perinteinen pinaattikeitto

Pinaattikeitto on hyvä raudanlähde.

6.10.2015

Neljä annosta, valmistusaika 30 min

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l kevytmaitoa
  • 1 pussi (150 g) pakastepinaattia 
  • suolaa
  • mustapippuria
  • luomukananmunia

1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Kypsennä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia mutta älä anna seoksen ruskistua. 

2. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. 

3. Lisää sula pinaatti ja anna kiehahtaa nopeasti uudelleen. 

4. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa. 

VINKKI: Keitä kananmunat näin: Laita kattilaan runsaasti vettä ja odota, kunnes se kiehuu. Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja kansi päälle. Sammuta liesi ja odota 13 minuuttia. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt