
Pinaatti-avokadopasta
Syksyn kiireisiin sopii nopeasti valmistuva pinaatti-avokadopasta.
PINAATTI-AVOKADOPASTA
Neljälle henkilölle
500 g esimerkiksi fusilli- tai penne-pastaa2 pientä pussia tuoretta pinaattia½ tl jauhettua muskottipähkinääsuolaa ja pippuria maun mukaan0,5 dl oliiviöljyä2 prk soijaruoanlaittovalmistetta1 kypsä avokado1 sitruuna½ dl pinjansiemeniä
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
Kiehauta pinaatti ja mausteet isossa, laakeassa kasarissa parin minuutin ajan, jotta pinaatit pehmenevät aavistuksen. Lisää joukkoon Alpro ruoanlaittovalmiste.
Kuori avokado ja poista sen kivi. Paloittele avokado ja lisää kasariin pastakastikkeen sekaan. Purista sitruunan mehu päälle. Poista mahdolliset sitruunansiemenet. Lisää vielä oliiviöljyä tuomaan lisää makua.
Nosta pasta lautasille ja lusikoi pinaatti-avokadoseosta päälle.
Viimeistele annos pinjansiemenillä.
Vinkki: lämmitä pinjansiemeniä vaikkapa pannulla pari minuuttia; lämpö tuo pinjansiementen luontaista kasvirasvaa pintaan ja tekee niistä entistä herkullisempia.