
Pidä itsesi nuorekkaana syömällä näitä ruokia
Näillä kuudella ruoka-aineella pidät itsesi ja parisuhteesi nuorekkaana!
1. Jogurtti
Vuonna 1970 Venäjän Georgiassa huhuttiin olevan enemmän satavuotiaita väestöön suhteutettuna, kuin missään muualla maailmassa. Sen aikaiset raportit väittivät salaisuuden pitkään ikään johtuvan jugurtista, jota käytettiin ruokavaliossa paljon. Vaikka jugurtin vaikutusta ikää pidentävänä tuotteena ei ole koskaan suoranaisesti todistettu, totta on, että se on hyvin kalsiumpitoista ja ”terveellisiä bakteereita” sisältävä tuote.
2. Kala
30 vuotta sitten tutkijat alkoivat tutkia sitä, miksi Alaskan alkuperäiskansa Inuiitit eivät sairastaneet sydänsairauksia juuri lainkaan. Tutkijoiden mukaan syy tähän oli huomattava kalan määrä heidän ruokavaliossaan. Kalassa on runsaasti omega-3- rasvahappoja, jotka auttavat ehkäisemään kolesterolin kerääntymistä verisuoniin sekä suojaavat rytmihäiriöiltä.
3. Pähkinät ja pavut
Pähkinät ovat erittäin rikas tyydyttymättömien rasvojen lähde, joten niistä on samankaltaista hyötyä kuin oliiviöljystä. Pähkinät ovat myös tehokas vitamiinien, mineraalien ja antioksidanttien lähde. Pavuissa on runsaasti proteiinia ja kuituja.
4. Tomaatit
Tomaateissa on runsaasti lykopeenia, jonka on muun muassa tutkittu ehkäisevän eturauhassyöpää ja myös mahdollisesti rintasyöpää. Lisäksi tomaatit suojaavat auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
5. Mustikka
Mustikan terveysvaikutuksista julkaistiin vuonna 1999 virstanpylväänä pidettu tutkimus. Siinä mustikkauutteen vaikutuksia tutkittiin rotilla. Tuloksista kävi ilmi, että mustikka pidensi rottien ikää ihmisiäksi muutettuna jopa 10 vuotta. Mustikkaa saaneet rotat päihittävät verrokkirotat ylivoimaisesti myös vanhuusiän tasapainoa ja koordinointikykyä mittaavissa testeissä. Mustikan ainesosat lievittävät tulehduksia ja happivajetta, mitkä yhdistetään usein vanhuusiän heikentyneeseen muisti- ja motoriikkatoimintaan.
6. Vähärasvainen, D-vitaminoitu maito
Maidon kalsium suojelee luustoa ja D-vitamiini auttaa kalsiumia imeytymään. Lisäksi D-vitamiini pienentää esimerkiksi diabetesriskiä ja ehkäisee eri syöviltä.
Lähde: Women.webmd