
Pesto-kasvispasta
Tämä terveellinen pesto-kasvispasta valmistuu nopeasti ja helposti.
Pesto-kasvispasta (4 annosta, valmistusaika 30 min)
Punainen pesto:
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja1 dl auringonkukansiemeniä1 valkosipulinkynsi50 g parmesaanijuustoa1 dl oliiviöljyäsuolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
1 pieni kesäkurpitsa1 munakoiso1 punainen paprika1 sipuliöljyä paistamiseensuolaa ja mustapippuria400 g täysjyväpenneä
Päälle:
raejuustoa
1. Tee pesto. Laita tehosekoittimeen pieniksi paloitellut tomaatit, siemenet, kuorittu valkosipuli, parmesaanijuusto ja oliiviöljy. Soseuta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pesto saa olla paksua, mutta ohenna sitä tarvittaessa öljyllä.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paloittele paprika, ota siemenet pois. Lohko sipulit.
3. Kypsennä kasviksia öljytyllä pannulla 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää keitetty ja valutettu pasta kypsien kasvisten joukkoon. Lisää vähän keitinvettä.
5. Lisää pestoa sen verran, että kastike on mehevää. Sekoita ja lisää päälle reilusti raejuustoa.