
Perunamunakasmuffinit
Espanjassa käyneille perunamunakasmuffini eli tortilla patatas on tuttu ruoka. Se on helppo tehdä itse.
12 kappaletta, valmistusaika 45 min
- ½ kg perunoita
- 2 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 1–2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 5 munaa
1. Kuori perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuori sipulit ja hienonna.
3. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää perunat ja sipulit. Kuullota niitä noin 10 minuuttia niin, että perunat pehmenevät mutta eivät saa väriä.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
5. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Mausta suolalla. Lisää peruna-sipulisekoitus munien joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
6. Voitele muffinivuoka öljyllä tai voilla. Jaa peruna-munaseos muffinivuokaan, painele tasaiseksi.
7. Paista 175 asteessa noin 18–20 minuuttia niin, että perunat ovat kypsiä.
Vinkki! Voit tehdä perunamunakkaan myös kypsistä perunoista ja isoon vuokaan.