Terve.fi

Perjantaijuoma hakusessa? Uusi probioottinen olut parantaa vastustuskykyä ja suoliston terveyttä

Perjantaijuoma hakusessa? Uusi probioottinen olut parantaa vastustuskykyä ja suoliston terveyttä
Oluen ystävillä voi pian olla uusi suolistoystävällinen juoma maisteltavana. Tutkijoiden kehittämä uusi probioottinen olut parantaa vastustuskykyä ja suoliston terveyttä.
7.7.2017

Oluen ystävillä voi pian olla uusi suolistoystävällinen juoma maisteltavana, sillä tutkijat ovat onnistuneet panemaan uudenlaista probioottista hapanta olutta, joka sisältää eläviä probioottisia bakteereja.

Singaporen kansallisen yliopiston tutkijoiden kehittämä olut sisältää probioottista Lactobacillus paracasei (L26) -kantaa, jolla on kyky neutralisoida toksiineja ja viruksia kuin myös säädellä immuunijärjestelmää.

Idean probioottiseen olueen keksi yliopiston neljännen vuoden opiskelija Chan Mei Zhi Alcine, joka käyttää päivittäin maitopohjaisia probioottisia juomia.

– Probioottien terveysvaikutukset ovat jo hyvin tunnettuja. Probioottisen oluen kehittäminen on hankalaa, sillä humalan hapot estävät probioottien kasvun ja selviytymisen, Chan kertoo.

Terveysvaikutteinen olut sisältää optimaalisen määrän probiootteja

Tutkimusten mukaan elävien probioottien nauttiminen ruoista ja juomista tuo terveysvaikutuksia paremmin kuin tehottomien probioottien. NUS Food Science and Technology -opinto-ohjelman alaisuudessa Chan on luonut yhdeksässä kuukaudessa reseptin, joka mahdollistaa optimaalisen probioottimäärän sisällyttämisen olueen.

– Tähän olueen käytimme Lactobacillaes-bakteereja probioottisena mikro-organismina. Bakteeri hyödyntää sokereita ja tuottaa happamalle maistuvaa maitohappoa, mikä saa oluen maistumaan terävältä ja kitkerältä, Chan kertoo.

Olut on luotu lisäämällä probiootteja ja hiivaa puhdasviljelmiin ja muokkaamalla tavanomaisia panemis- ja fermentaatiomenetelmiä. Oluen paneminen kestää noin kuukauden, ja juoma sisältää noin 3,5 prosenttia alkoholia.

Yliopiston tutkimustiimi on jo hakenut patenttia uudelle juomalle. Seuraavaksi on tarkoitus kartoittaa keinoja, kuinka juoma voitaisiin tuoda kuluttajien ulottuville.

Tämän uutisen tarjoaa Lääkäriportaali, joka on erikoisalakohtainen palvelu lääkäreille ja lääketiedettä opiskeleville. Palvelu tarjoaa koti- ja ulkomaisen lääketieteellisen uutispalvelun ilmaiseksi. Lue lisää ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Lue myös: 

Kommentoi »