Treeni ja ravinto

Pehmeä juurisellerikeitto

Soijajuomalla saat pehmennettyä juurisellerin vahvaa makua.

Kuvat Alpro
7.11.2012

PEHMEÄ JUURISELLERIKEITTO 

 800 g             juuriselleriä (kuorineen, kuorittaessa hävikkiä noin 200 g) paloiteltuna noin 2 cm:n paloiksi4 kpl               sipulia, kuorittuna ja karkeasti paloiteltuna4 kpl               valkosipulinkynttä, kuorittuna ja paloiteltuna4 rkl                oliivi- tai rypsiöljyä1 rkl                kuivattua timjamia, oreganoa tai rosmariinia                     suolaa ja pippuria oman maun mukaan1,5 l                kasvislientä-soijajuomaa (maustamaton soijajuoma), esimerkiksi puolet ja puolet2 dl                kermamaista tai soijapohjaista ruoanlaittovalmistetta 

Juuriselleri (eli mukulaselleri) jää suomalaisilta usein huomaamatta, ja jos se huomataan, niin silloinkin helposti vain liemijuureksen asemassa. Se on kuitenkin raaka-aineena omaa luokkaansa. Kun käytät keitinliemenä soijajuomaa (tai osan nesteestä soijajuomaa), se pehmentää  muuten vahvanmakuista selleriä.

1. Freesaa sipulit ja yrtit öljyssä. Lisää joukkoon paloiteltu juuriselleri, suola ja pippuri sekä soijamaito.2. Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuutin ajan tai kunnes sellerit ovat täysin pehmenneet.3. Lisää soijaruoanlaittovalmiste ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi (tai karkeammaksi mikäli haluat) keitoksi.4. Tarkista maku, lisää ruoanlaittovalmiste ja kiehauta vielä kerran.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt