
Pehmeä juurisellerikeitto
Soijajuomalla saat pehmennettyä juurisellerin vahvaa makua.
PEHMEÄ JUURISELLERIKEITTO
800 g juuriselleriä (kuorineen, kuorittaessa hävikkiä noin 200 g) paloiteltuna noin 2 cm:n paloiksi4 kpl sipulia, kuorittuna ja karkeasti paloiteltuna4 kpl valkosipulinkynttä, kuorittuna ja paloiteltuna4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä1 rkl kuivattua timjamia, oreganoa tai rosmariinia suolaa ja pippuria oman maun mukaan1,5 l kasvislientä-soijajuomaa (maustamaton soijajuoma), esimerkiksi puolet ja puolet2 dl kermamaista tai soijapohjaista ruoanlaittovalmistetta
Juuriselleri (eli mukulaselleri) jää suomalaisilta usein huomaamatta, ja jos se huomataan, niin silloinkin helposti vain liemijuureksen asemassa. Se on kuitenkin raaka-aineena omaa luokkaansa. Kun käytät keitinliemenä soijajuomaa (tai osan nesteestä soijajuomaa), se pehmentää muuten vahvanmakuista selleriä.
1. Freesaa sipulit ja yrtit öljyssä. Lisää joukkoon paloiteltu juuriselleri, suola ja pippuri sekä soijamaito.2. Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuutin ajan tai kunnes sellerit ovat täysin pehmenneet.3. Lisää soijaruoanlaittovalmiste ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi (tai karkeammaksi mikäli haluat) keitoksi.4. Tarkista maku, lisää ruoanlaittovalmiste ja kiehauta vielä kerran.