Kauneus ja Terveys

Papu-punajuuri-jauhelihapihvit

Papu-punajuuri-jauhelihapihvit
Jauhelihapihvit saavat uuden vivahteen pavusta ja punajuuresta.
Julkaistu: 29.9.2015

Papu-punajuuri-jauhelihapihvit (noin 10 kpl, valmistusaika 45 min)

½ dl korppujauhoja1 dl kevytkermaa1 sipuli1 ½ dl kypsiä kidneypapuja (purkista tai kuivattuna, liota ja keitä ohjeen mukaan)400 g naudanjauhelihaa3 pientä punajuurta1 kananmuna1 tl oreganoa1 tl basilikaa1 ½ tl suolaa½ tl mustapippuria

1. Turvota korppujauhoja kermassa noin 5 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Laita tehosekoittimeen turvonneet korppujauhot, sipuli ja huuhdellut pavut. Jauha tasaiseksi massaksi.

3. Lisää papumassa ja hienoksi raastetut punajuuret jauhelihan joukkoon. Lisää muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

4. Muotoile kostutetuin käsin leivinpaperilla peitetylle pellille 10 tasakokoista pihviä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa kapriskastikkeen ja juuresmuusin kanssa.

Kapriskastike

1 prk kermaviiliä3 tl kapriksia1 tl sinappia1 rkl sitruunamehua¼ tl suolaa¼ tl mustapippuria

1. Sekoita kermaviiliin hienonnetut kaprikset. Jätä osa kokonaiseksi. Lisää sinappi ja sitruunamehu ja muut mausteet.

2. Laita vartiksi kylmään maustumaan.

Kommentoi »