Kauneus ja Terveys

Papu-kanakeitto

Papu-kanakeitto
Karkota syysflunssa täyteläisellä papu-kanakeitolla.
Julkaistu: 29.9.2015

Papu-kanakeitto (4 annosta, liotus 8-10 tuntia + keittoaika 45 min + 30 min)

1 ½ dl kypsiä mungpapuja1 ½ dl kypsiä härkäpapuja300 g broilerinsuikaleita1 rkl öljyä paistamiseenhyppysellinen suolaa ja mustapippuria1 sipuli2 valkosipulinkynttä1 keltainen paprika2 porkkanaa8 dl kasvislientä1 tl kuivattua timjamia1 pkt Koskenlaskijaa (200 g)½ dl hienonnettua persiljaa½ tl suolaa¼ tl mustapippuria

1. Liota pavut yön yli. Keitä ne kypsäksi ohjeen mukaan.

2. Paista broilerisuikaleet öljytyllä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita ne sivuun.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika, ota siemenet ja valkoinen malto pois, ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kuoritut porkkanat.

4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, paprikat ja porkkanat. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuivattu timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

5. Lisää kypsät broilerit ja paloiteltu Koskenlaskija. Anna kiehua pari minuuttia niin, että juusto sulaa kokonaan. ­Lisää kypsät pavut, persilja ja mausteet.

Vinkki! Monet käyttävät mungpapuja myös idätettyinä, jolloin ne sisältävät vielä enemmän C- ja E-vitamiinia.

Kommentoi »