Treeni ja ravinto

Pähkinäinen juures-fetasalaatti

Pähkinät tuovat annokseen rapsakkuutta.

6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 20 min

  • 4–5 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 4 punajuurta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa 
  • mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ dl tuoretta minttua
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • 100 g fetaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 rkl rusinoita
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 5 basilikanlehteä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl sitruunamehua

1. Kuori juurekset ja leikkaa tasakokoisiksi lohkoiksi. Laita uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Ripottele valmiiden juuresten päälle hunajaa ja hienonnetut yrtit.

3. Tee kastike. Liota rusinoita kuumassa vedessä noin 5 minuuttia.

4. Hienonna rusinat ja kaprikset. Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

5. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada juuresten päälle ja sekoita nostellen.

6. Murusta päälle fetaa ja rouhittua saksanpähkinää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt