Kauneus & Terveys

Pahin kauneusmokani, lukijat paljastavat


Ripset liimautuivat kiinni ja savusilmät levisivät otsalle. Lue hauskat tarinat! Löydätkö itsellesi tuttuja kauneusmokia!
Kuvat iStock

KUKA KATKAISI RIPSET?

Äitini oli juuri ennen juhliin lähtöä taivuttamassa ripsiään. Minä pienenä tyttönä rakastin katsoa, kun äitini kaunistautui. Kurotuin lähemmäs ihmettelemään ja siinä vahingossa tönäisin häntä.

Vahingossa ripset katkesivat ja jäivät taivuttimeen. Muistan vieläkin, kun äiskä itki kovasti, mutta laittoi kuitenkin tyynenä tekoripset ja lähti juhliin. -Krista

OUTO KAUNEUSTRENDI

Pahin meikkimokani sattui viime syksynä, kun olin aloittanut uudessa työpaikassa.

Ulkona oli melkoinen myrsky ja junat myöhässä, ehdin juuri ja juuri ajoissa töihin. Marssin suoraan työpisteelle.Työskentelen miesvaltaisessa ympäristössä. Vasta useamman tunnin jälkeen huomasin, että saan oudoksuvia katseita. Naistenhuoneessa sitten paljastui, että kaikki meikit olivat valuneet pitkin naamaa.

Olin kuin kauhuelokuvasta. Ehkä herrat ajattelivat, että minulla on uusi tyyli. -Miia

HAJUVETTÄ SILMÄSSÄ

Asuin pienessä asunnossa, ja makuuhuone oli ihan WC:n vieressä. Ajattelin aamulla, että enpä nyt herätä vessan valolla poikakaveriani. Vähän vaan hajuvettä ajattelin suihkauttaa pimeässä kaulaani.

Suunta oli väärä. Suihkautin hajuvettä suoraan silmääni. Kyllä oli silmä punainen koko päivän vaikka yritin huuhdella sitä. Kaikki kyselivät, mikä minun on. -Mari

LAIKUKAS HIUSVÄRI

Opiskelijana olin aika kokeileva hiusten kanssa. Löysin Crestolin hoitavat naamiot ja suoravärit ja niiden ihanat punaisen sävyt. Väreissä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta geeneissä vaikuttava pihiys (kiitos, isä) sai aikaan sen, että säästelin värin käyttöä.Tuloksena oli laikukas, kulahtanut vaaleanpunainen eikä kauniin syvä tummanpunainen. Ei ehkä oikea paikka säästää, vaikkakin pienituloinen opiskelija olin. -2000-luvun nuori

VIHREÄ BLONDI

Asuimme Latvian vanhassa kaupungissa Riiassa ja taloyhtiössä taisi olla aika ruosteiset putket. Blondatut hiukseni alkoivat pian vihertää. Syväpuhdistavat sampoot eivät auttaneet, ja pullovedellä pesu kävi hyvin pian raskaaksi. Huomasin muuten, että vihreät hiukset olivat aivan yleinen trendi naisilla Riiassa.

Alkoi viheliäinen kotivärjäyskierre. Työpaikallani paikalliset jo hyvällä naureskelivat: hiukseni olivat kuin jokapäiväistä taidetta etsiessäni oikeaa sävyä.

Avioliittomme siunattiin Latviassa. Ennen häitä menin kampaajalle hoitamaan sekaväriset hiukseni. Pyysin vaaleaa ja luonnollisia vaaleanruskeita raitoja. Hiusväri alkoi heti polttaa päässä.Hiuksista tuli vihertävän kukikkaat. Lisänä mustat raidat ja häät ovella! Onneksi suomalainen kampaajaystävän sai 6-tuntisen työn avulla palaneet hiukseni jonkinlaiseen hääkuntoon. Hiuksia pätkäistiin myös aimo mitalla. Jos olisi joka päivä ottanut kuvat hiuksista tuohon aikaan, olisi voinut nähdä kaikki sateenkaaren värit. -Tiia

VÄÄRÄ MEIKKIKYNÄ

Olin laivalla ystäväni kanssa, ja muutaman juoman otettuamme päätimme korjata meikkejämme ja lähteä yökerhoon. Aamulla herättyäni katsoin peiliin ja nauru täytti hytin. Olin laittanut tummanpunaista huultenrajauskynää kulmakarvoihin. Eikä kukaan ollut huomannut tai ei ainakaan sanonut mitään. -Johanna

PULMALLISET RIPSITUPSUT

Perusmeikkini on yleensä melko kevyt ja riskitön, sävyttävä päivävoide ja sipaus huulipunaa.

Mutta olin aivan hukassa, kun muuan mies pyysi minua illalliselle. Hän oli varannut pöydän hienosta ravintolasta, johon en olisi itsekseni ikinä voinut mennä.

Rupesin paniikinomaisesti liimailemaan irtoripsitupsuja silmiini. Kuvittelen, että ne tekisivät minusta tyylikkään ja räpsyripsillä vallottaisin samalla miehenkin.

Pelkäsin niin paljon ripsitupsujen irtoamista, että pidin ruokailuveistäni koko illan ajan "vaivihkaa" naamani edessä peilatakseni silmiäni. Vahdin, ettei ripset lähtenyt repsottamaan.

Toisin kävi! Mies pitää minua murhanhimoisena hulluna, eikä ole sittemmin ottanut yhteyttä. -Tinja

SAVUSILMÄT OTSALLA

Kun ensimmäistä kertaa kokeilin smokey eyes silmämeikkiä, en osannut oikeita tekniikoita. Tulos näytti hetken ihan hyvältä ja lähdin kaupungille. Jossain vaiheessa tulin vilkaisseeksi kaupan peiliin: musta luomiväri oli levinnyt kulmakarvojeni yli ja ympäri otsaa.

Olin kai vahingossa hieronut silmiäni. Naamani oli kuin Batmanin Jokerilla.

Juoksin vessaan kädet kasvojen edessä. Hankasin meikkiä pois vaikka kuinka kauan, mutta näytin silti pandakarhulta koko kotimatkan. Ihme etteivät ohikulkijat soittaneet ensiapuun. -S.mm 

PEITEVÄRINÄ HUULIPUNA

Sosiaalinen media on täynnä meikkivinkkejä. Olen innokas kokeilemaan uusia asioita. Jostain syystä uusia vinkkejä tulee kokeiltua usein ennen tärkeitä tilanteita. Minun tapauksessani ennen työhaastattelua.Olin lukenut kosmetologiystäväni vinkin tummien silmänalusten peittämistä punaisella huulipunalla. Kuvat ystäväni Facebook-päivityksessä näyttivät hyvältä ja aioin kokeilla. Työhaastatteluaamuna olin jo käyttänyt pitkän aikaa valmistautumiseen ja vaatteiden miettimiseen.

Läväytin nyt huulipunaa silmien alle reippaasti. Päälle valokynää ja muualle kasvoihin meikkivoidetta. Tulos näytti ihan hyvältä. Olin tyytyväinen. Lähdin työhaastatteluun hyvillä mielin.

Haastattelu meni hyvin ja koin oloni itsevarmaksi, vaikka haastattelija käyttäytyi jollain tapaa erikoisesti. En tästä erityisemmin välittänyt.

Kotimatkalla kävin ruokakaupassa. Huomasin, että minua katsellaan erikoisesti.

Vihanneshyllyn sivupeileistä näin syyn. Jotain oli mennyt pieleen "näppärän" huulipunavinkin kanssa: silmänaluseni hehkuivat punaisina!

Aloin paniikissa hieroa silmiäni ja poistamaan punaa kasvoiltani, mutta se vain levisi. Asiaa ei auttanut punastuminen häpeästä.

En ostanut kaupasta mitään. Menin kotiin päätäni suojaillen. En saanut työpaikkaa. Tästä lähtien testaan kauneusvinkkejä hyvissä ajoin, enkä samana päivänä. -Krista

KARVANPOISTO KASVOISTA

Olin yläasteella tai lukiossa, kun päätin päästä eroon ylimääräisistä karvoista kasvoissani. Käytin siihen aikaan Veetiä jalkoihini. Mitään ajattelematta laitoin samaa voidetta kasvoihini. Kyllä muuten kirveli ja punoitti!

Hävetti lähteä kouluun (tietenkin tein tämän aamulla ennen kouluun menoa), mutta pakko sinne oli mennä…Kylmästä vedestä ja kosteusrasvasta ei ollut mitään apua, muuta en siihen hätään keksinyt. -Satu

SILMÄ lLIIMAUTUI KIINNI

Muutama vuosi sitten osallistuin erääseen laulukilpailuun. Satsasin esiintymiseeni ja laitatin ripsipidennykset elämäni ensimmäisen kerran. Juuri ennen esitystä laitoin lisää ripsiväriä – ­tyhmä!

Kun esitys alkoi, oikean silmäni ylä ja alaripset liimautuivat toisiinsa. Seisoin yleisön edessä toinen silmä kiinni. Sain kuin sainkin silmän auki muutaman pitkän sekunnin jälkeen.En usko, että monikaan tätä noloa episodia huomasi, mutta itselleni ne olivat kauhun sekunteja! Esityksen jälkeen revin pidennykset yksi kerrallaan irti! Jtalvens

VÄÄRÄ VOIDE HIUKSISSA

Pesun jälkeen laitan tavallisesti muotoiluvoidetta hiuksiini. Jostain syystä hiukseni tuntuivat puhtainakin omituisen rasvaisilta. Huomasin, että olin laittanut hiuksiini jalkavoidetta. Tuubit olivat niin samannäköisiä.

Hiukset pysyivät päässä mokasta huolimatta. -Kerttu

OUTO KAJAALI

Teininä kokeilin punaista kajaalikynää silmiin, yläluomeen ripsien alle. Olin menossa tapaamaan silloista ihastustani. Kundi tuijotti minua ja kysyi mitä minulla on silmissä. -Sari

Tekstit ovat lukijoiden kirjoituksia Pahin kauneus ja vaatemokasi -kilpailussa. Vain osa kertomuksista on julkaistu.

Voittaja arvottiin kaikkien osallistuneiden joukosta. Kilpailun voitti nimimerkki krist-y. Hän voitti vuoden huulipunat, 24 kpl L´Oréal Paris -sarjan Color Riche -punaa.

Julkaistu: 30.8.2015