Kauneus

Näin poistat silmämeikin oikein

Riittävä määrä tehokasta silmämeikinpoistoainetta ja oikea tekniikka puhdistavat ripsivärin, rajaukset ja luomivärin helposti ja hellästi.

Teksti Kaisa Hatakka
Kuvat Fotolia, Jenny Wiik
17.4.2015

Herkkäsilmäisen versio vai vedenkestävän ripsarin viejä?Valitse silmämeikinpoistoaine, joka sopii silmillesi ja ihollesi sekä tehoaa­ käyttämääsi meikkiin. Vedenkestävä maskara ei irtoa vesiliukoisen meikin putsarilla.● Herkille silmille ja iholle tarkoitetut puhdistajat ovat hajustamattomia. Niissä on rauhoittavia ainesosia, kuten kamomilla- tai pellavansiemen­uutetta.● Öljymäiset aineet ovat tehokkaita. Öljy ei turvota, kun huuhdot sen iholta. Muista, että öljyä sisältävät putsarit eivät sovellu ripsipidennyksille.● Usein tehokkaat, kaksikerroksisilta näyttävät silmämeikinpoistoaineet koostuvat kahdesta nesteestä: vesi- ja öljypohjaisesta. Ne sekoitetaan ennen käyttöä. Jos pullossa lukee ravista, tee niin.Kokeile myös:● Vedenkestävän silmeikin poistoaine irrottaa näppärästi myös kestohuulipunan.● Vanulappuun imeytetty, jääkaappikylmä herkkien silmien puhdistusaine on loistava turvotusta ja väsymystä poistava silmähaude. Aseta laput suljetuille silmille 10 minuutiksi ja nauti.

Kostuta vanulappu silmämeikinpoistoaineella

Käytä nestettä niin paljon, että lappu on kastuu. Pelkän­ ripsivärin poistoon tarvitset vähemmän ainetta kuin maskaran, rajaus- ja luomivärin poistamiseen, mutta nahkealla vanulla ei irtoa ripsivärikään

Paina lappu suljetun silmän päälle

Anna sen vaikuttaa 10–15 sekunnin ajan, jotta puhdistusaine pääsee pureutumaan kaikkialle irrottamaan meikkiä. Jos meikkiä on paljon, puolen minuutin vaikutusaikakaan ei ole liioittelua.

Pyyhi silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa

Paina vanua kevyesti. Toista tarvittaessa vanun puhtaalla puolella. Jos meikkiä jää silmän alle, pyyhi se taitetun vanulapun kulmalla kevyin vedoin. Jos väri ei irtoa, käytä enemmän ainetta. Älä hankaa.

Pyyhi meikin rippeet vanupuikolla

Pyyhi viimeisetkin meikin rippeet vanupuikolla, joka on kastettu silmämeikinpuhdistusaineeseen. Poista kasvomeikki vasta puhdistettuasi silmät. Näin saat öljyisenkin silmämeikinpoistoaineen pois iholta. Huuhtele lopuksi silmät vedellä.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi