Kauneus ja Terveys

Tee sateenkestävä meikki ja unohda puuteri

Tee sateenkestävä meikki ja unohda puuteri
Meikki ei tuhraannu sateella, kun pohjustat hyvin ja unohdat puuterin.
Julkaistu: 30.10.2013
Pohjustus on säänkestävän meikin kivijalka. Levitä kasvoille meikin pysyvyyttä edistävä pohjustustuote­ ja silmäluomille silmämeikin pohjustusaine. Odota, että ne kuivahtavat. Kun ihon pinta ei tunnu tahmealta vaan silkkisen tasaiselta, voit aloittaa varsinaisen meikkaamisen.
Meikkaa kasvojen iho ohuella ja hyvin pysyvällä meikkivoiteella sormin. Näin lopputuloksesta tulee siisti ja luonnollinen. BB-voiteet ja sävyttävät päivävoiteet ovat syksyn sadekeleihin liian kevyitä. Ne liukuvat ja kuluvat iholta nopeasti pois erityisesti, jos sää on kostea. 
Tee silmämeikki, varjostukset ja poskien punaus voidemaisilla, hyvin pysyvillä tuotteilla. Voidemainen luomiväri levittyy parhaiten sormin tai pyöreäkärkisellä, keinokuituharjaksisella luomivärisiveltimellä.
Poskipunan ja varjostusvärin saat parhaiten paikalleen sormin. Paina väri kevyesti iholle ja häivytä sormenpäillä taputellen kauniiksi.
Älä puuteroi ihoa, kun lähdet ulos. Puuterikerros tuhraantuu kosteassa säässä helposti. Jos ihosi kiiltää, valitse kiiltoa hillitsevä pohjustaja ja meikkivoide.
Suosi vedenkestäviä vaihtoehtoja erityisesti silmämeikissä. Sateeseen sopivia rajaus- ja ripsivärejä on vaikka kuinka paljon, eikä vedenkestävyyden takia tarvitse tinkiä muista ominaisuuksista.
Kun meikkaat kulmat vedenkestävällä kulmakynällä, muista viimeistellä kynän jäljet pehmeän luonnollisiksi kulmaharjalla.
Huulipunakin tarvitsee alleen pohjustajan. Taputtele pohjustaja huulille sormin, anna kuivahtaa ja levitä kestohuulipuna. Kestopunat ovat melko kuivia ja paksuja. Kun painelet punan paikoilleen sormin, väri näyttää raikkaalta ja puna tuntuu kevyeltä tuhtiudestaan huolimatta.
Jos meikki kaikesta huolimatta kärsii esimerkiksi rankkasateesta, korjaile sitä maltilla ja anna ihon lämmetä ensin. Painele kosteus kasvo- tai wc-paperiin. Käytä samoja tuotteita, joita käytit meikkiä tehdessä. Puuteroi iho vasta nyt, jos tarvis.

Meikkaajan parhaat vinkit 

1. Levitä meikin alle kiinnittävää pohjustusainetta. Jos ihosi on kuiva, käytä pohjustajan alla kosteusvoidetta.
2. Valitse meikkivoide ammattilaissarjasta. Meikkaajien ja maskeeraajien vaatimukset täyttävä tuote pysyy hyvin ja näyttää hyvältä läheltäkin katsottuna.
3. Käytä voidemaisia luomivärejä, poskipunia ja varjostusvärejä. Ne pysyvät usein puuteriversioita paremmin.
4. Vältä sadesäällä puuterin käyttöä, se saa meikin tuhraantumaan. Jos ihosi kiiltelee helposti, puuteroi iho esimerkiksi työpäivää varten vasta perillä.
Ohjeet antoi meikkaaja Reija Partanen.
Lue myös:
Kommentoi »