Opi kehumaan seksikumppania paremmin

Opi kehumaan seksikumppania paremmin
Seksikumppania kannattaa kehua, mutta ei miten tahansa.
Julkaistu 13.11.2017

Miesten isoin seksiin liittyvä pelko on, että oma penis on liian pieni. Siksi miehelle ei kannata koskaan sanoa kehuja, kuten ”voi että se on söpö”.

Muuten sängyssä kannattaa kyllä kehua.

– Kehuminen vahvistaa toisen itsetuntoa. Kehuista tulee olo, että on arvostettu ja ihailtu. Kaikilla on tarve tuntea arvostusta ja ihailua, sanoo seksuaalineuvoja ja fysioterapeutti Anu Parantainen.

Millaiset kehut sopivat teille?

Hyviä kehuja ovat esimerkiksi lauseet tunnut hyvältä, sun kosketus on ihanaa, on parasta olla kanssasi ja tuntuu, että sovimme toisillemme.

Sopivan puhetavan löytäminen vie aina jonkin aikaa. Yksi ihminen tykkää ronskeista kehuista ja tuhmista puheista, mutta toista ne voivat ahdistaa. Parin on hyvä löytää omaan suhteeseen sopiva puhetapa.

– Esimerkiksi nyt mennään panemaan voi olla jossain tilanteessa hyvä lause, mutta toisessa tilanteessa ei. Yleisesti miehet sanovat toiveensa suoremmin kuin naiset.

Väärä odotus, petetty olo

Seksistä kannattaa puhua suoraan, sillä muuten sattuu helposti väärinymmärryksiä.

– Suurimmat pettymykset ihmissuhteissa johtuvat siitä, että odotukset eivät toteudu. Jos toiveitaan ei kerro selkeästi, toinen ei välttämättä ymmärrä niitä ollenkaan.

Jos seksissä ei pidä jostain, sekin kannattaa sanoa selkeästi ja heti. Kumppania voi ohjata koskettamaan entistä nautinnollisemmin.

Torjutko kehut?

Moni meistä myös torjuu saamansa ihanat kehut. Näin käy varsinkin, jos ei ole sinut kehonsa kanssa.

– Moni nainen on kertonut vastaanotollani, että onhan häntä kehuttu, mutta hän ei voi uskoa, että se on totta.

Oma uskomus omasta kropasta on niin vahva.

Jos saamansa kehut torjuu aina, se kertoo, ettei suhde omaan kehoon ole kunnossa.

– Kun on itsetuntoa ja itsetuntemusta, seksissä voi heittäytyä. Aina kannattaa kokeilla jotain uutta. Kuten Tommy Tabermann kysyi, kuinka paljon rohkeutta uskallat jättää tänään käyttämättä.

Kommentoi »