Treeni ja ravinto

Omena-verigreippisalaatti

Omena-verigreippisalaatti maustetaan terveellisellä inkiväärillä.

6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 4 omenaa
  • 2 verigreippiä
  • pieni pala inkivääriä
  • pari oksaa tuoretta minttua
  • 2 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Vaniljasiirappi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko

Päälle

  • 1 prk ranskankermaa
  • pensasmustikoita

1. Tee ensin siirappi. Laita kattilaan vesi, sokeri ja halkaistun ­vaniljatangon sisus ja tanko. Anna­ liemen kuumentua ja sokerin liue­ta veteen. Anna jäähtyä.

2. Pese omenat hyvin. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori verigreippi terävällä veitsellä nahattomaksi. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori inkivääri ja suikaloi tulitikun ohuiksi.

3. Laita kerroksittain omena- ja verigreippisiivut sekä inkiväärisuikaleet purkkiin tai kulhoon. Kaada vaniljalientä päälle.

4. Lisää lopuksi mintunlehtiä, rouhittuja pistaasipähkinöitä, ranskankermaa ja mustikoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt