Terve.fi

Ole itse oman elämäsi lääkäri? Uusi laite halutaan pian myyntiin

Ole itse oman elämäsi lääkäri? Uusi laite halutaan pian myyntiin
Julkaistu: 4.12.2012

Laite voisi kertoa esimerkiksi, onko sinulla flunssa, mahdollisia munuaisongelmia tai virtsaelinten tulehduksia tai oletko kenties raskaana.

Technology Review kertoo tuollaisesta laitteesta, The Scoutista. Yhdysvaltalaisyritys Scanadu aikoo saada sen myyntiin vuoden 2013 lopussa. Hinta tulee olemaan alle 150 euroa, sanoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Walter de Brouwer TR:n jutussa.

Jutussa ennakoidaan, että niin lääkärit kuin lääketieteen ammattilaisiin turvautuneet kuluttajatkin voivat suhtautua laitteeseen varauksellisesti. Professori Ki Chon kommentoi jutussa, että laite kuulostaa käyttökelpoiselta, mutta sen antamien tulosten täytyy olla täsmällisiä ja paikkansapitäviä. Johtaja Leslie Saxon kalifornialaisen yliopiston sydän- ja verisuonitautien osastolta (University of Southern California) peräänkuuluttaa kliinisiä tutkimuksia tuotteen tarkkuuden osoittamiseksi.

Technology Review’n mukaan yritys on ottanut yhteyttä useisiin sairaaloihin kliinisten kokeiden tekemiseksi. Hyväksyntää laitteelle haetaan yhdysvaltalaisviranomaisilta (U.S. Food and Drug Administration).

Laitteesta on Suomessa kertonut ainakin Tekniikka&Talous.

Miltä kuulostaa? Skrollaa alas ja kommentoi.

Lue myös:

1 kommentti