Treeni ja ravinto

Nuudeli-kasvissalaatti

Kaada nuudeli-kasvissalaatin sisältö lounastauolla lautaselle niin, että upea kastike valuu salaatin päälle.

6.10.2015

4 annosta, valmistusaika 30 min

  • 1 pkt riisinuudeleita
  • 1 punainen paprika
  • 4 siitakesientä tai ruskeita herkkusieniä
  • 1 porkkana
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl soijaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dl edamame-papuja (tai vastaavaa)
  • 4 tl seesaminsiemeniä
  • 4 limetin lohkoa 

1. Keitä riisinuudeli ohjeen mukaan. Jäähdytä.

2. Halkaise paprika, ota siemenet ja valkoinen osa pois  ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

3. Leikkaa sienistä kova kanta ja suikaloi ohuiksi paloiksi. Kuori myös porkkana ja suikaloi.

4. Paista kasviksia öljytyllä pannulla pari minuuttia niin, ­että niihin tulee väriä ja ne ovat rapsakoita.

5. Tee kastike. Sekoita limetin mehu, hienonnettu valko­sipuli, etikka, soija ja seesamiöljy­. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike purkkien pohjalle.

6. Lisää pavut, nuudelit ja kasvikset. Lisää pinnalle seesaminsiemenet ja limetin lohko.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt