Kauneus & Terveys

Nettivalmennuksen avulla vyötäröltä katosi 10 cm


Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava Minna kokeili Lifted Fit -nettivalmennusta ja tulokset olivat hämmästyttävät!
Kuvat Raisa Kyllikki Ranta

Minna Kataja-Rahko, 41, sosiaaliohjaaja, Helsinki, Lifted Fit-valmennus

”En uskonut, että kukaan saisi muutosta aikaan elämässäni. Olin yrittänyt kaikkea: kuntosalia, ryhmäliikuntaa ja työpaikkani tarjoamaa liikuntaa. Kaikki jäi kesken.

Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Painoni nousi nousemistaan, aineenvaihdunta ei toiminut, olin aloitekyvytön ja mieli oli maassa. Töissä jaksoin velvollisuudentunnosta, mutta kun tulin kotiin, en enää päässyt ylös sohvalta. En lähtenyt liikkeelle edes silloin, kun lääkärini käski.

Liftedin Fit-nettivalmennus oli viimeinen oljenkorteni. Olin seurannut Liftediä sosiaalisessa mediassa. Kerran olin jo ilmoittautumassa valmennukseen, mutta viime hetkellä muutin mieleni.Valmentaja Taneli Rantala lähetti minulle viestiä ja kysyi, menikö ilmoittautumisessa jokin pieleen?

Ajattelin, että kun valmentaja jo tässä vaiheessa kyselee perään, tämän on oltava hyvä juttu.

Aineenvaihdunta lähti käyntiin

Aloitin valmennuksessa vuoden 2016 helmikuussa. Valmennukseen kuului kahden kuukauden ajan neljästä viiteen kehonpainotreeniä viikossa, ravitsemusohjeet, reseptejä ja henkistä motivointia.

Olen tunneihminen, ja valmennuksen henkinen puoli oli minulle erityisen tärkeä. Liftedin ideana on muuttaa valmennettavan ajatusmaailmaa ja saada aikaan pysyvä elämänmuutos. Valmennukseen kuuluu motivoivia videoita, tekstejä ja tehtäviä.

Kehonpainotreenit olivat rankkoja. Ensimmäisten viikkojen aikana lihakseni olivat niin kipeät, että lasissa vesi loiskui, kun käteni tärisivät. Nautin. Kipu kertoi minulle, että jotain on tapahtumassa.

Parin viikon päästä aloin hikoilla kesken lenkin. En ollut pitkään aikaan hikoillut edes saunassa. Aineenvaihduntani oli lähtenyt käyntiin. Se oli uskomaton hetki. Pian turvotus laski nopeasti.

Henkisen muutoksen huomasin jo kahdessa viikossa. Kuin aurinko olisi alkanut paistaa ylleni. Perheenikin huomasi sen. Jaksoin taas tehdä asioita, minusta tuli aloitekykyinen ja positiivinen.

Repsahduksia tietenkin tuli. Suolaiset herkut ovat kompastuskiveni. Valmennuksessa ei syyllistetty vaan kannustettiin. Tärkeintä on, että repsahduksen jälkeen palaa hyviin tapoihin.

Huikeat tulokset motivoivat

Ulkonäkötavoitteeni oli pienentää vyötärönympärystäni. Mittasin sitä joka viikko samana päivänä. Kahdessa kuukaudessa minulta lähti 10 senttiä vyötäröltä. Vatsa ei enää roikkunut farkkujen vyötärön yli. Se oli huikeaa!

Sain niin hyviä tuloksia, että se motivoi jatkamaan. Olen nyt käynyt neljä Liftedin valmennusta ja seuraavaksi osallistun firman Unlimited-valmennuksen. Se on samantyyppinen kuin Fit, mutta se jatkuu joka kuukausi. Näen itseni vuoden päästä entistä paremmassa kunnossa. En tahdo lopettaa.

En ole käyttänyt hissejä vuoden 2016 kevättalven jälkeen, vaan kävelen aina portaat. Minulla on aina askelmittari mukana.

Elämäntapani ovat muuttuneet pysyvästi. Samoin ruokavalio. Opin valmennuksessa, että pysyäkseen hoikkana ei tarvitse olla nälissään eikä luopua nautinnoista. Korvaan huonot ruoat hyvillä. Olen vaihtanut paistopisteen tuotteet pähkinöihin, suklaapatukat raakasuklaaseen ja tavallisen salaatin tummalehtiseen.

Tämä valmennus sopii jokaiselle, joka on valmis seuraamaan ohjeita tunnollisesti. Oivalsin, ettei liikkumattomuuteen ole olemassa syitä. Kaikki ovat tekosyitä. Aina löytyy aikaa ja paikka liikkumiseen! Nousin sairauteni, kilpirauhasen vajaatoiminnan yläpuolelle. Opin, että voin vaikuttaa valtavasti hyvinvointiini liikkumalla ja syömällä oikein.”

Minna ennen ja jälkeen.

Mitä pitää sisällään?

Kehonpainolla tehtäviä videotreenejä 4–5 kertaa viikossa. Osa raskaita HIIT-treenejä, osa kevyempiä. Mukana myös joogaa. Myös henkinen valmennus videoilla, teksteillä ja tehtävillä, jotka tähtäävät parempaan stressinhallintaan ja tapojen muuttamiseen.

Ravintovalmennus sisältää kauppalistoja ja reseptejä. Facebookissa tsemppiryhmä pysyvästi terveellisemmät elämäntavat, muutoksia kehoon ja paremman kunnon haluavalle.

Lifted fit

●158 €/2 kk

Sisältää: Kehonpainolla tehtäviä videotreenejä 4–5 kertaa viikossa. Osa niistä on raskaita HIIT-treenejä, osa kevyempiä. Mukana myös joogaa. Myös henkinen valmennus videoilla, teksteillä ja tehtävillä, jotka tähtäävät parempaan stressinhallintaan ja tapojen muuttamiseen.

Kenelle: Ravintovalmennus sisältää kauppalistoja ja reseptejä. Facebookissa tsemppiryhmäPysyvästi terveellisemmät elämän-tavat, muutoksia kehoon ja paremman kunnon haluavalle.

Esimerkki ruokapäivä

Aamupala: Viherjuoma, chia-geeliin tehty tuorepuuro, marjoja, kaakaonibsejä, kahvi.

Lounas: Lohimedaljonki ja lehtikaali, kurkku, tomaatti, avokado -salaatti.

Välipala: Kahvia, hedelmä, raaka-suklaata, pähkinöitä.

Illallinen: Kanafilettä tai tofua,intialaisia mausteita, inkivääriä, riisiä, paistettuja kasviksia, kookosmaitoa

Julkaistu: 11.10.2018