Nanna Karalahti: Tämän olen oppinut vauva-arjesta

Nanna Karalahti: Tämän olen oppinut vauva-arjesta
Bloggaaja Nanna Karalahti kertoo, miten elämä on muuttunut lapsen jälkeen. Lapsen ehdoilla eläminen ei yllättänyt, mutta muutti arkea eniten.
Julkaistu 4.7.2016

1. Lapsen ehdoilla eläminen on todella totaalista.

”Olin toki tiennyt, että vauva menee kaiken edelle. Se ei yllättynyt, mutta se toi elämään suurimman muutoksen. Pienetkin asiat muuttuivat, kuten se ehtiikö harjata hampaat tai juoda kahvin lämpimänä. Pikkuhiljaa olen oppinut, miten syödä vauva sylissä tai samalla häntä hyssytellen.”

2. Kauniita imetysvaatteita ei ole helppo löytää.

”Lapsen saaminen ei ole vaikuttanut juurikaan pukeutumiseen, mutta sen olen huomannut, että hyvännäköisiä, tyyliini sopivia imetysvaatteita on vähän. Kotona asulla ei ole väliä, mutta julkisella paikalla imetän mielelläni niin, ettei se haittaisi muita. Ristiäisissä minulla oli päällä korkeavyötäröiset housut ja valkea toppi. Moni on kysellyt, mistä saisi samanlaisen yläosan. Uskon, että hyviä vaihtoehtoja kyllä löytyy, mutta olisi kiva, jos olisi yksi kaunis imetyksen sopiva mallisto.”

3. Vauvan tuotteet sopivat myös äidille.

”Olen aina ollut vähän huono kauneudenhoidossa. Nyt käytän vähäistä aikaani mieluummin liikuntaan tai vaikka hampaiden harjaamisen kuin siihen. Meikin poistan silti aina. Olen huomannut, että vauvojen alkoholittomilla puhdistusliinoilla saa poistettua meikin vaikka sängyssä maatessa. Kasvot voin rasvata vauvoille tarkoitetulla kosteusvoiteella.”

4. Aamutreeni tuo todella energiaa.

”Kun Jere lähtee vauvan kanssa aamulla lenkille, saan aikaa omalle treenilleni. Tai voin tehdä treenin vaunulenkillä ollessani. Kun olen treenannut aamulla, saan todella paljon puhtia päivään. Koska liikunta myös väsyttää, olen illalla fyysisesti, en henkisesti, väsynyt ja pystyn nukahtamaan yhtä aikaa vauvan kanssa yhdeksältä illalla.”

5. Unen laadulla on todellakin väliä.

”Olen aina ollut hyvä nukkumaan. Nyt olen huomannut, että vaikka heräilisin imettämään monta kertaa yössä, en tunne oloani väsyneeksi tai koe nukkuvani vähän. Nukutun unen laadulla on paljon merkitystä enemmän kuin tuntimäärällä. On eri asia, nukkuuko seitsemän tuntia hyvää vai huonoa unta. Siksi kannattaa kiinnittää huomio asioihin, jotka parantavat unen laatua.”

Kommentoi »