Kauneus

6 myyttiä kasvojen puhdistuksesta

Miten iho tulisi puhdistaa? Onko kasvoveden käyttö turhaa? Lue kuusi myyttiä kasvojen puhdistuksesta.

Teksti Emine von Boehm
Kuvat Fotolia
18.3.2016

1. Kasvojen pesu yhdellä tuotteella riittää

Totta ja tarua. Meikitön iho puhdistuu yhdellä pesukerralla. Meikki tarvitsee useimmiten kaksoispuhdistuksen, koska moni puhdistustuote ei irrota meikkiä ja lisäksi puhdista kasvoja.

Aloita poistamalla silmämeikki siihen tarkoitetulla aineella. Herkkää silmänympärysihoa ei kannata hangata, vaan pitää silmämeikin poistoaineeseen kostutettua vanulappua hetki paikallaan silmän päällä ja pyyhkäistä pois.

Sen jälkeen pese muu meikki puhdistustuotteella ja toista käsittely. Tuplapuhdistus poistaa ensin meikin ja toinen kerta puhdistaa epäpuhtaudet ja hoitaa ihoa.

2.  Kasvovesi on turha tuote

Tarua. Kasvovettä kannattaisi käyttää, koska se tasapainottaa ihon pH:n emäksisen puhdistusaineen jälkeen. Se myös parantaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä.

Kasvovesillä on paljon eri ominaisuuksia. Sopivin löytyy kokeilemalla. Suosi alkoholittomia kasvovesiä, ellei ihosi ole rasvoittuvaa sorttia. Alkoholi auttaa poistamaan talin ja hillitsee sen tuotantoa.

Lue myös: 100 harjanvetoa päivässä ja 7 muuta hiusmyyttiä

3. Kasvot voi pestä tavallisella saippualla

Tarua. Tavallinen käsi- tai vartalosaippua on liian voimakkaasti pesevä kasvojen iholle. Tavallinen saippua kuivattaa ihoa likaa ja kirvelee silmissä.

Jos tuntuu, että meikki irtoaa paremmin perussaippualla kuin puhdistusaineellea käytät todennäköisesti vääränlaista ainetta.

Monilla kosmetiikkamerkeillä on erikseen kasvoille tarkoitettuja hellävaraisempia saippuoita.

4. Ihon puhdistus vei aikaa

Totta. Jos meikin ja kasvojen pesuun menee alle minuutti, iho ei todennäköisesti ole puhdistunut kunnolla.

Pyörittele ja hiero puhdistustuotetta kasvoille sormenpäillä. Käy läpi huolellisesti etenkin nenänpielet. Muista myös hiusraja ja kaulan iho. Huuhtele runsaalla vedellä.

Meikki ei ole lähtenyt kunnolla, jos kasvopyyhkeessä näkyy ripsiväriä tai meikkivoidetta.

Pesua voi tehostaa kasvojenpuhdistusliinalla tai kasvoharjalla. Misellivesi poistaa viimeisetkin meikinrippeet. 

5. Kasvoja ei tarvitse pestä aamulla

Totta ja tarua. Kasvojen pesusta aamuin illoin ei ole päästy yksimielisyyteen.

Iho hikoilee ja rasvoittuu luonnostaan jonkin verran yön aikana. Kevyt puhdistus poistaa talin ja hien sekä parantaa meikin levittyvyyttä.

Pesusta on hyötyä etenkin rasvoittuvalla iholle. Kuivalle iholle riittää puhdistus iltaisin. Kasvot voi ihotyypistä huolimatta pyyhkäistä kasvovedellä tai huuhdella vedellä.

6. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset

Tarua. Ihohuokoset eivät avaudu ja sulkeudu vedellä. Kuuma vesihöyry pehmentää ihohuokosien talia, joten suihkun jälkeen epäpuhtaudet ja mustapäät irtoavat paremmin.

Kylmä vesi tuntuu raikkaalta iholla ja vähentää punoitusta jonkin verran. Liian kuuma vesi voi lisätä ihon punaisuutta ja ärsyttää ihoa.

Lähde: Marie Claire ja  Cosmopolitan

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi