Terve.fi

Nämä ruuat ehkäisevät syöpää

Nämä ruuat ehkäisevät syöpää
Ehkäise syöpää lisäämällä näitä ruoka-aineita ruokavalioosi.
Julkaistu: 11.7.2012
1. Valkosipuli
Everydayhealthin mukaan erinäiset tutkimukset ovat esittäneet, että valkosipuli ehkäisee ainakin ruokatorven, mahalaukun sekä paksusuolen syöpiä. Yksi kynsikin päivässä on avuksi.
2. Marjat
Varsinkin mustikka sisältää todella runsaasti antioksidantteja, jotka ovat avuksi taistelussa soluille vahingollisia vapaita radikaaleja vastaan.
3. Tomaatit
Tomaatit sisältävät runsaasti antioksidantti lykopeenia, joka aiheuttaa tomaatille sen ominaisen värin. Runsaan lykopeenin saannin on useissa tutkimuksissa todettu suojaavan syöpä-, sydän- ja verisuonitaudeilta.
4. Kaalit
Erityisesti parsakaali ja kukkakaali ehkäisevät tutkitusti syöpää ja ovat lisäksi todella terveellistä ravintoa.
5. Vihreä tee
Vihreä tee sisältää katekiini-antioksidantteja (C- ja K-vitamiinien lisäksi), jotka suojelevat soluja vapailta radikaaleilta. Lisäksi katekiinien on tutkimuksissa huomattu hidastavan kasvaimen syöpäsolujen kehittymistä.
6. Kokojyvät
Esimerkiksi kokojyväleipä sisältää antioksidanttien lisäksi myös kuitua. Kokojyvätuotteet suojaavat erityisesti paksu- ja peräsuolen syöviltä.
7. Kurkuma
Tämän maustekasvin on huomattu aiheuttavan syöpäsoluissa solukuoleman, joka nimenomaan syöpäsoluissa on usein estynyt. Varsinkin melanoomaa ja rintasyöpää vastaan kurkumalla on saatu kokeellisesti myönteisiä tuloksia.
8. Vihreät lehtikasvit
Esimerkiksi pinaatti ja salaatti ovat hyviä beta-karoteenin lähteitä. Joissain tutkimuksissa näiden kasvisten on myös huomattu alentavan syöpäriskiä.
9. Viinirypäleet
Erityisesti punaiset viinirypäleet ovat terveellisiä niiden sisältämän resveratrolin vuoksi. Resveratrolin on huomattu ehkäisevän syövän syntymistä ja leviämistä. Sen vuoksi myös punaviinin kohtuukäytöllä on huomattu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.
10. Pavut
Erityisesti punaiset pavut ovat todella terveellisiä ja ne sisältävät antioksidanttien lisäksi runsaasti kuitua.
Kommentoi »