Terve.fi

Nämä ruoat vähentävät turvotusta

Nämä ruoat vähentävät turvotusta

Vaikka ylimääräiset kilot olisivat jo lähteneet, voi ikävä turvotus silti pilata kokonaiskuvan.
Teksti Milka Krogerus
Mainos

Vaikka ylimääräiset kilot olisivat jo lähteneet, voi ikävä turvotus silti pilata kokonaiskuvan. Varaa siis keittiöösi paljon välipaloja, jotka laskevat turvotusta, tai eivät ainakaan lisää sitä.

Kurkku

Tuorekurkku on lähes pelkkää vettä, mikä taas vähentää turvotusta keskivartalossa. Mitä enemmän juot, sitä enemmän elimistöstä poistuu kuona-aineita virtsan mukana, mikä taas saa vatsasi tuntumaan littanalta.

Vesimeloni

Myös vesimeloni on tupaten täynnä vettä. Sen lisäksi vesimeloni on hyvin makeaa, vaikka sisältää hyvin vähän kaloreita. Mahtava välipala.

Parsa

Kun vartalosi säilöö vettä, saatat vaikuttaa turpealta. Parsa estää kroppaasi keräämästä vettä, sanovat asiantuntijat. Kun syöt muutaman tangon parsaa illallisella, olet varmasti biitsikunnossa seuraavana päivänä.

Banaani

Suolainen ruoka saa kroppasi keräämään vettä, jota vastaan voit taistella myös banaanin voimin. Banaanissa oleva kalium estää suolan vaikutuksia elimistössä.

Kananmunan valkuaiset

Valkuaisissa on paljon proteiinia, mikä täyttää vatsasi kuitenkaan turvottamatta sinua. Se myös toimii diureettina ja poistaa elimistöstäsi turhaa nestettä.

Viinirypäleet

Punaiset viinirypäleet ovat makeita ja sopivan kokoisia välipalaksi. Ne myös vähentävät ilmavaivoja ja turvotusta. Kun pakastat viinirypäleet, ne ovat mahtavia viilentäviä välipaloja kesäkuumalla.

Kreikkalainen jugurtti

Kreikkalainen jugurtti on proteiinipitoista, auttaa ruansulatusta ja lievittää turvotusta. Valitse jugurtti, jossa on mahdollisimman vähän sokeria, niin kilotkin pysyvät poissa.

Jääkahvi tai –tee

Hiilihydraattijuomat voivat aiheuttaa ilmavaivoja ja turvottaa mahaasi. Valitse sen sijaan jääkahvi tai jäätee, jossa on paljon vettä. Jätä kuitenkin sokerit pois juomastasi.

Mantelit

Mantelit ja pistaasit ovat mahtavia turvottamattomia välipaloja, kunhan ne eivät ole suolattuja. Niiden korkea proteiinipitoisuus saa myös vatsasi täyttymään nopeammin.

Lähde

Cosmopolitan

Julkaistu: 16.5.2012