Terve.fi

Nämä ovat yleisimmät seksiongelmat, jotka rasittavat parisuhdetta

Nämä ovat yleisimmät seksiongelmat, jotka rasittavat parisuhdetta
Monet meistä kärsivät todennäköisesti jossain määrin jostakin seksiin liittyvästä ongelmasta. Seksiä vakavasti häiritsevät ongelmat voidaan kuitenkin kategorisoida useampaan häiriöön, joista voi tulla parisuhteen kompastuskiviä.
Julkaistu 3.5.2012

Miesten ongelmia:

  1. Erektio-ongelmat. Independent Womanin mukaan erektiohäiriö lienee yleisin seksiin liittyvä ongelma ja se tietysti koskettaa vain miestä. Penis ei pysy juhlakunnossa, vaan erektiota ei synny ollenkaan tai se lopahtaa kesken aktin.
  2. Liian aikainen siemensyöksy. Mies tulee nopeasti, yleensä parin minuutin sisällä yhdynnän aloittamisesta.
  3. Myöhäinen siemensyöksy. Miehellä on suuria vaikeuksia saavuttaa siemensyöksyä. Tämä ongelma voi vaikuttaa jopa lasten saantiin, jos mies ei yksinkertaisesti pysty laukeamaan.
  4. Vähentynyt kiinnostus seksiä kohtaan. Toisin sanoen miestä ei vain kiinnosta seksi. Syitä voi olla useita, esimerkiksi masennus tai siihen käytettävät lääkkeet.

Naisten ongelmia:

  1. Vaginismus. Tästä vaivasta kärsivän naisen vaginan lihakset jännittyvät yhtäkkiä, jolloin esimerkiksi tamponinkin käyttäminen voi olla mahdotonta.
  2. Dyspareunia. Tässä vaivassa nainen kärsii suurta kipua yhdynnässä, mikä yleensä johtaa seksielämän kuivahtamiseen. Noin viidennes naisista kärsii dyspareuniasta jossain vaiheessa elämäänsä.
  3. Orgasmivaikeudet. Näistä kärsii suuri osa naisista jossain määrin, eikä tarkkaa määritelmää olekaan.

Lähde: Independent

1 kommentti