Kauneus ja Terveys

Nämä bikinit pukevat sinua- katso 20 ideaa!

Nämä bikinit pukevat sinua- katso 20 ideaa!
Iskeekö vaatekauppojen uima-asuosastolla ahdistus? Anna bikinioppaamme toimia apunasi.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2016

1. Kolmiomalliset

Kolmiomallinen yläosa pukee erityisesti H- ja Y-vartaloita. Kolmiomuoto rikkoo yläosan suoran linjan, ja näin vartaloon luodaan muodokkaampaa tiimalasiefektiä sekä kaarevuutta yläosaan.

Kolmiomallinen lappubikini on ihanteellisin pienirintaisille, sillä tässä mallissa suuret rinnat näyttävät helposti roikkuvilta sekä pursuilevilta. Valitse tarvittaessa bikiniyläosa, jossa on kevyt toppaus tukemassa rintaa.

Valitse alaosaksi perinteinen brief-housu: se on varmin valinta kaikille vartalotyypeille. Pitkälle, hoikalle vartalolle käy myös lahkeellinen hipsterihousu.

Kukkakuvioinen yläosa 12,95 e ja alaosa 9,95 e Marie Meili, Stockmann.com. Pilkullinen bikinien kolmioyläosa 19,99 e ja alaosa 17,99 e, KappAhl. Raidallinen bikiniyläosa 19,99 e ja alaosa 17,99 e, KappAhl.

2. Bikinitoppi

Trendikäs bikinitoppi vie katseen yläosaan ja erityisesti hartiaseudulle. Toppimallinen yläosa pukee sekä hoikkaa että kurvikkaampaakin vartaloa – ja mikä ihaninta: ei tarvitse paljastaa liikaa!

Erityisesti halterneck-bikinitoppi pukee kapeaharteista päärynä- ja tiimalasivartaloa. Harteikas valitsee mieluummin mallin, jossa on leveähköt olkaimet.

Pyöreä O-vartalo puolestaan suosii pidempää bikinitoppia eli tankinia peittämään mahakumpua.

Vältä halterneck-mallista bikinitoppia, jos olet isorintainen, sillä malli korostaa entisestään rintojen kokoa.

Jos valitset bikinitopiksi voimakkaita värejä ja kuoseja, pue alaosaan hillitty, yksivärinen bikinihousu. Mikäli haluat häivyttää takamusta, suosi mustaa tai tummansinistä alaosaa.

Kukkakuvioinen tankini 34,95 e ja alaosa 17,95 e, ellos.fi. Pinkin sävyinen, kuviollinen bikinitoppi 6,50 e, Gina tricot. Lehtikuvioinen bikinitoppi 19,99 e, Newlook.com. Halterneck-bikinitoppi 19,99 e, H&M.

3. Balconette

Balconette-bikiniliivi on ihanteellinen sekä pieni- että suuririntaiselle. Se tuo juuri täydellisen muodon ja tuen, kun kuppien alaosassa sijaitseva toppaus kohottaa muttei purista rintoja yhteen.

Kapeaharteinen valitsee halterneck-mallisen balconette-yläosan: näin niskan taakse solmittava malli pysyy hyvin paikoillaan. Leveäharteisempi sen sijaan suosii kevyesti topattua yläosaa, jossa on olkaimet.

Muista: mikäli olet ylä- ja alaosasta eri kokoa, suosi vaatekauppojen mix and match -tarjontaa.

Luumun sävyinen yläosa 14, 99 e ja alaosa 9,99 e, H&M. Mustavalkokuvioiset bikinit 45 e, Topshop.com. Vadelmanpunaiset balconette-bikiniliivit 17,95 e ja alaosa 14,95 e, Gina Tricot.

4. Uimapuku

Klassinen tiimalasimallinen uimapuku on jokaisen vartalon kaveri.

Kun valitset mallin, jossa on vatsan seudulla laskostuksia, hämäät piiloon pienet kauneusvirheet. Pyöreä vartalo suosii myös pystyraitakuosia sekä vinoleikkauksia uimapuvun mallissa.

Hoikka vartalo puolestaan karttaa edellä mainittuja vinkkejä ja pukee päällensä kirkkaan ja kirjavan uimapuvun.

Luumun sävyinen uimapuku 29,99 e, Lindex. Liukuvärjätty uimapuku 74,95 e, Lascana, Zalando.fi. Musta uimapuku 18,95 e, Cubus.fi. Mustavalkoraidallinen uimapuku 29,99 e, H&M. Pilkullinen uimapuku 29,90 e, énfasis, Stockmann.com.

5. Bandeau-yläosat

Bandeau-yläosa on täydellisin kapeaharteisen päärynävartalon yllä, muut tyytyvät käyttämään tätä yläosaa vain hiekkarannalla aurinkoa ottaessamme. Pakkaa siis lomamatkalle ”varayläosaksi” mukaan bandeau-malli, jos tähtäät tasaiseen rusketukseen.

Olkaimeton yläosa on myös kätevä, kun on kietaistava nopeasti päälle avonainen rantamekko: näin ylimääräiset olkaimet eivät häiritse kokonaisuutta.

Kukkakuvioinen bikiniyläosa 17,99 e, H&M. Raidallinen bikiniyläosa 31,90 e, ja alaosa 19,90 e Esprit, Stockmann.com. Piparkakkureunainen yläosa 17,99 e ja alaosa 12,99 e, H&M.com. Paisley-kuvioinen bandeau-yläosa 14,95 e ja alaosa 12,95 e, Lindex.

Muista myös sovittaa uima-asua ennen ostoa ja varmistaa, että se istuu hyvin vartalotyypillesi, antaa rinnoille tarvittavan tuen ja tuo vartalosi parhaat puolet esille.           

Värioppaana noudata seuraavaa ohjeistusta: alkukesänä vaalealle iholle raikkaita sävyjä, loppukesästä päivettyneelle vartalolle kirkkaampia sävyjä ja pastellivärejä.

Lue myös:

Kommentoi »