Näitä ihoalueita kannattaa paukkupakkasilla kosteuttaa

Näitä ihoalueita kannattaa paukkupakkasilla kosteuttaa
Talvi tuo tulleessaan monia ikävyyksiä: liian kovia pakkasia, nuhia, flunssia ja kuivan ilman, josta iho kärsii. Varsinkin tällaisilla paukkupakkasilla iho kuivuu pahoin. Mutta mitkä paikat vaativat erityistä huolenpitoa?
Julkaistu 25.6.2015

Näihin kehon kohtiin pakkanen vaikuttaa raskaimmin.

1. Päänahka

Jos kärsit kuivasta päänahasta vuoden läpeensä, voi olla, että kärsit esimerkiksi atooppisesta ihottumasta tai vaikkapa psoriasiksesta. Silloin kannattaa käydä dermatologistin luona tutkituttamassa tilanne. Jos päänahkasi kuitenkin hilseilee vain talvella, on todennäköistä, että syypäänä ovat paukkupakkaset. Voit esimerkiksi laimentaa shampoota vedellä talvisaikaan, jos päänahka hilseilee. Kannattaa kokeilla myös hilseilevään päänahkaan kohdistuvia shampoita.

2. Silmät

Silmiä ympäröivä iho on kehon ohuinta, minkä vuoksi se kärsii helposti kosteuden puutteesta. Kannattaakin käyttää aurinkolaseja myös talvella ja levittää kosteusvoidetta silmiä ympäröivään ihoon aamuin illoin.

3. Posket

Kylmä, jatkuva viima tai jäätävät, puuskittaiset tuulet; tulos on sama. Poskesi kärsivät. Kylmä ilma riisuu iholta luontaiset öljyt ja jättää jäljelle rosoisen, kuivan ja halkeilevan ihon. Kannattaakin käyttää poskiin rasvaisia kosteusvoiteita, jotka hidastavat pakkasen vaikutusta.

4. Huulet

Kun kehon muussa ihossa on kolme kerrosta, huulista puuttuu orvaskesin uloin kerros, marraskesi. Tämän vuoksi huulet tuntuvat ensimmäisinä rohtuneilta tai halkeilevilta. Käytä siis huulirasvaa useita kertoja päivässä ennaltaehkäisevästi.

5. Käsivarret, kämmenet ja kyynärpäät

Kyynärpäiden paksu iho kuivuu ja kovettuu helposti talvisin. Kannattaa laittaa kyynärpäihin päivittäin paksu kerros kosteusvoidetta. Kämmenselät altistuvat kasvojen ja kaulan jälkeen eniten pakkaselle, ja lisäksi villapaidat saavat käsivarret kutisemaan.

6. Kaula

Jos et käytä kaulahuivia tai takkisi kaulus ei yllä korviin asti, kaulasi ja niskasi altistuvat pakkaselle. Koska näiden ihoalueiden iho on ohutta, saattaa kaulan iho tuntua kiristävältä ja kutisevalta. Muista kosteuttaa usein, sillä iho kuivuu nopeasti.

Lue myös:

Kommentoi »