Näin hoidat hiuksia pakkasella

Näin hoidat hiuksia pakkasella
Pakkanen laittaa ihon lisäksi myös hiukset koville. Hiukset pysyvät hyvässä kunnossa talven yli, kunhan niitä jaksaa hoitaa hellästi.
18.1.2016

Talven kuiva ja kylmä sää tekee hiukset sähköiseksi, kuivattaa ja tekee niistä pörröisemmät. Päässä hautova pipo saattaa rasvoittaa ja kuivattaa hiuspohjaa.

Hiuksia tulisi hoitaa sopivilla tuotteilla ja suojata ne kylmältä.

1. Kosteuta 

Jos hiukset tuntuvat kuivilta, vaihda sampoo ja hoitoaine kosteuttaviin tuotteisiin. Suosi kosteuttavia tuotteita etenkin pitkissä hiuksissa, koska ne kuivuvat herkemmin kuin lyhyet.

Kuivat latvat elpyvät hiusnaamiolla. Käytä naamiota kerran viikossa tai kuurina useamman pesukerran ajan.

2. Kuivaa ensin 

Älä lähde märällä tukalla pakkaseen. Hyytävä ilma jäädyttää hiukset, mikä vaurioittaa niiden rakennetta ja voi aiheuttaa hiusten katkeilua.

Pipokaan ei täysin pelasta kosteita hiuksia. Hatun alla hautova märkä tukka saattaa lisätä mikrobien kasvua ja hiuspohjan kutinaa.

Föönaa hiukset kuiviksi ennen ulkoilua. Jatkuva föönaaminen rasittaa hiuksia, jos niitä ei suojaa kunnolla. Muista siis levittää hiuksiin kuumudelta suojaavaa tuotetta.

3. Katkaise hilseilykierre 

Kutinaan ja hilseilyyn auttaa hiuspohjaan levitettävä neste tai geeli. Hiuspohjaa rauhoittavat ja kosteuttavat tuotteet helpottavat jo yhden käyttökerran jälkeen tukalaa tunnetta.

Useimpia tuotteita ei tarvitse huuhdella pois. Koostumukset eivät rasvoita hiuksia.

Hiuspohjanesteen tai -geelin tilalla voi käyttää perusvoidetta. Perusvoide huuhdotaan pois. Levitä voidetta hiuspohjaan ja anna vaikuttaa hetki. Pese sen jälkeen hiukset sampoolla.

Jos hiuspohja on erittäin kuiva, pese hiukset pelkällä perusvoiteella ja huuhtele kunnolla.

4. Suojaa hiukset ulkona 

Vedä pipo päähän! Kylmä ilma ja viima eivät kuluta hiuksia, kun suojaat ne lämpimällä hatulla.

Ehkäise vauriot ja sujauta pitkät latvat pipon tai takin sisään.

Parhaiten hiuksia hellivät luonnonmateriaalit. Keinokuidut eivät lämmitä yhtä hyvin ja tekevät hiukset sähköisiksi.

5. Taltuta sähköisyys 

Hiusten sähköisyyteen ja pörröisyyteen auttavat kosteuttavat tuotteet.

Hiuksiin jätettävät suihkeet ja öljyt ehkäisevät ja taltuttavat lenteleviä haituvia. Niitä saa lisäillä päivän mittaan.

Hätätapauksessa hiuksiin voi sipaista pienen määrän käsivoidetta tai huulirasvaa.

Muoviharjat lisäävät sähköisyyttä. Selvitä hiukset luonnonharjaksista valmistetulla harjalla.

Jos hiukset sähköistyvät hoidosta huolimatta, kokeile silkkihuivia. Silkki ehkäisee sähköisyyttä. Kiedo hiukset silkkihuivin sisään ja laita pipo päälle.

Kokeile: 

Sampoo ja hoitoaine: Syväkosteuttavat Kevin Murphyn Hydrate.Me Wash -sampoo 27 e/250 ml ja Hydrate.Me Rinse -hoitoaine 27 e/250 ml palauttavat hiusten ja hiuspohjan kosteustasapainon. Kampaamoista.

Arganöljyä sisältävä Biozell Professionalsin Healing Moisture Mask -kosteuttava hiusnaamio hoitaa rutikuivia hiuksia ja helpottaa niiden kammattavuutta. 8 e/150 ml.

Hiuspohjan kutinaa ja ärsytystä rauhoittava Cutrinin Sensitive Rescue Dry Scalp Care Moisturizer -tehokosteuttajaa ei tarvitse huuhdella pois. 14,90 e/75 ml, kampaamoista.

Hellävarainen Cailapin luonnonharjas -harja selvittää hiukset ja tekee niistä kiiltävät. Sopii myös hiustenpidennyksille. 13,90 e.

L’Oréal Paris Elvitalin Extraordinary Oil -hiuksiin jätettävä öljyvoide kosteuttaa hiuksia latistamatta niitä. 5,80/150 ml.

Taltuta hiusten sähköisyys Aussien Miracle Recharge Moisture Treatment -hoitosuihkeella, joka kosteuttaa kuivia ja pörröisiä hiuksia. 13,90 e/250 ml.

H&m:n kashmirista ja villasta neulottu pipo suojaa hiukset viimalta. 24,99 e.

Kommentoi »