Terve.fi

Naisen seksivietti kohenee punaviinin voimin

Naisen seksivietti kohenee punaviinin voimin
Moni ajattelee punaviinin olevan romanttinen juoma. Tuoreen tutkimuksen mukaan punaviini todella herättää tunteita – ainakin naisten kohdalla. Nimittäin italialaistutkijat havaitsivat tutkimuksessaan, että kohtuullisesti punaviiniä juovilla naisilla on korkeampi seksivietti kuin muita alkoholijuomia nauttivilla tai absolutisteilla.
31.7.2009

Asiasta uutisoi Telegraph-lehti.

Tutkijat arvelevat tämän johtuvan tietyistä punaviinien kemiallisista yhdisteistä, jotka parantavat seksuaalista suorituskykyä lisäämällä verenkiertoa.

”Vaikkakin nämä löydökset pitää tulkita varauksella, osoittaa se joka tapauksessa mahdollisen yhteyden punaviinin kulutuksen ja voimakkaamman seksuaalisuuden välillä”, tutkijat totesivat.

Punaviinin ominaisuuksia tutkittiin Firenzen yliopistossa, jossa tutkijat tarkastelivat 800 18-50-vuotiasta naista. Naisista kukaan ei ilmoittanut kärsivänsä seksiongelmista. Naiset jaettiin kolmeen ryhmään sen mukaan, kuinka paljon ja mitä he joivat: yksi tai kaksi lasillista punaviiniä päivässä nauttiviin, alle yhden viiniä tai joitain muita alkoholijuomia juoviin, sekä absolutisteihin. Yli kaksi lasillista päivittäin juovia ei otettu tutkimukseen mukaan, jolloin humalatilojen vaikutukset saatiin rajattua pois, Telegraph kertoo.

Naiset vastasivat kyselyyn, jolla tyypillisesti selvitetään seksuaaliterveyden tilaa. Kyselyn maksimipistemäärä on 36. Punaviiniä päivittäin lasillisen tai pari nauttivat saavuttivat kyselyn perusteella 27,3, vähemmän juovat 25,9 ja absolutistit 24,4 pistettä.

Tutkimus julkaistiin Journal of Sexual Medicine-lehdessä.

Lue lisää:

Kommentoi »