Hyvinvointi

Näin piristätte seksielämäänne – 4 vinkkiä

Jos seksi ei suju avioliitossa, radikaalein ajatus saattaa olla viheltää peli poikki. Mutta mitä jos todella rakastatte toisianne, olette naimisissa ja teillä on jo lapsiakin? Ero ei tässä vaiheessa varmasti vaikuta houkuttelevimmalta vaihtoehdolta.

3.5.2011 Terve.fi

Jos seksi ei suju avioliitossa, radikaalein ajatus saattaa olla viheltää peli poikki. Mutta mitä jos todella rakastatte toisianne, olette naimisissa ja teillä on jo lapsiakin? Ero ei tässä vaiheessa varmasti vaikuta houkuttelevimmalta vaihtoehdolta.

Vaikka asiat eivät sujuisikaan makuuhuoneessa, on tärkeää tietää, että voitte tehdä asialle muutakin kuin lopettaa suhteenne tai erota. Tehkää sen sijaan muutoksia, joilla seksielämänne paranee. Muutokset eivät ainoastaan paranna läheisyyttänne, mutta se voi tehdä ihmeitä myös parisuhteellenne yleensä. Howtoadult.com listasi neljä helppoa ja taattua keinoa piristää elämäänne makuuhuoneessa. Älkää ujostelko!

1. Muistakaa esileikki

Mitä tapahtuu, kun harrastatte seksiä? Hyppäättekö kumppanisi kanssa suoraan asiaan? Se voi olla iso ongelma. Valitettavasti moni pariskunta ei tajua, että läheisyys on muutakin kuin seksin harrastamista. Siihen kuuluu myös onnellinen ja terve parisuhde. Jos luotat siihen, että pelkkä seksi tekee parisuhteestanne onnistuneen, on olemassa hyvin suuri todennäköisyys, että suhde epäonnistuu.

Jos ette vielä harrasta esileikkiä, kokeilkaa sitä. Muistakaa myös, ettei esileikin tarvitse alkaa makuuhuoneesta. Soita rakkaalleesi, lähetä tekstiviesti tai käsinkirjoitettu lappu, jossa ilmaiset halusi tehdä jotain romanttista hänen kanssaan myöhemmin.

2. Olkaa spontaaneja

Kun haluat harrastaa seksiä, mitä teet sen eteen? Jos kysyt kumppaniltasi, haluaako hän harrastaa seksiä, saattaa se tuottaa enemmän ongelmia kuin onnistumisia. Kysyminen ensin voi nimittäin saada seksin tuntumaan lähinnä pakolliselta kotityöltä nautinnollisen yhdessäolon sijaan.

Seuraavan kerran, kun haluat siirtyä kumppanisi kanssa makuuhuoneeseen, älä kysele. Johdata kumppanisi sinne. Itse asiassa – mihin makuuhuonetta edes tarvitaan?

Spontaanius on muutakin. Spontaaneja voitte olla esimerkiksi harrastamalla seksiä eri aikaan, eri paikassa tai eri päivinä. Älkää kangistuko tuttuihin kaavoihin!

3. Puhukaa fantasioistanne

Yksi suurimmista syistä seksiongelmiin on se, että pariskunnat eivät puhu keskenään omista haluistaan. Pitääkö tämä paikkansa teidän kohdallanne? Tietääkö kumppanisi, mistä pidät tai mitä haluat tehdä, kun olette läheisiä? Jos ei, on aika kertoa hänelle.

Kerro hänelle fantasioistasi ja haluistasi. Mitä haluaisit yrittää makuuhuoneessa? Pyydä myös kumppaniasi kertomaan omista fantasioistaan. Muista, että teidän molempien pitäisi olla tyytyväisiä sen jälkeen, kun olette harrastaneet seksiä.

Lisätietoa parisuhteen seksiongelmista

4. Kokeilkaa makuuhuoneessa

Kokeileminen on yksi helpoista keinoista piristää menoa makuuhuoneessa. Voitte kokeilla esimerkiksi uutta asentoa. Tämä ei välttämättä heti lisää nautintoa, mutta on hauskaa ja jännittävää. Seksilelut, romanttiset tai pornografiset videot ja roolileikit ovat hyviä keinoja kokeilla uutta.

Muista kuitenkin keskustella kumppanisi kanssa, ennen kuin kokeilette mitään uutta, ettet tee hänen oloaan epämukavaksi.

Lähde: Howtoadult.com

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi