Naisen 6 tapaa päästä eroon kasvokarvoista

Naisen 6 tapaa päästä eroon kasvokarvoista
Ärsyttääkö kasvojen nukka, viiksikarvat tai muut ihokarvojen röyhähdykset naamassa? Tässä 6 tapaa poistaa ne.
Julkaistu 7.5.2015

KARVOISTA EROON KOTONA

1. Sheivaus: Aja karvat samoin kuten miehet ajavat partansa. Kaikki kosmetologit eivät tosin suosittele tätä.

2. Vahaus: Vahaliuskoilla karvat repäistään juurineen pois. Tehokas tapa, kunhan oppii tekniikan. Vahaus voi ärsyttää herkkää ihoa ja avata karvatuppea, jolloin sinne pääsee bakteereita.

3. Epilointi: Epilaattorin useat pienet pinsetit nyhtävät jokaisen karvan erikseen. Tehokas, mutta vaatii kivunsietokykyä.

4. Nyppiminen: Pinseteillä saa karvan irti juurineen. Hidasta, mutta ei niin kivuliasta kuin epilointi. Sopii etenkin yksittäisten karvojen poistoon.

5. SOKEROINTI HOITOLASSAHoito tehdään seoksella, jossa on sokeria, vettä ja sitruunamehua. Menetelmä sopii myös lyhyen ja hennon karvan poistoon.

Sokeria lämmitetään, ja siitä tehdään pallo. Sitten iholle laitetaan talkkia, joka poistaa kosteuden. Pallolla sivellään karvoja vastakarvaan, jotta ne saadaan tarttumaan kiinni. Sitten ne repäistään irti myötäkarvaan.

Jos karva poistetaan heti, kun se alkaa kasvaa, tuppi pienenee vähitellen ja uudelle karvalle on yhä vähemmän tilaa.

Sokerointi toimii, jos karvaa ei poisteta muilla menetelmillä ainakaan kuukauteen. 

Herkkä iho voi punoittaa sokeroinnin jälkeen, sillä hoito myös kuorii ihoa. 

Ennen ja jälkeen hoidon pitäisi välttää saunaa ja aurinkoa 12 tuntia. Ihoa ei saisi kuoria päivää ennen sokerointia, ja sen jälkeen pitäisi pitää viikon tauko.

Sokerointi

Kesto: 30 minuuttia.

Useus: Käsittely uusitaan neljän viikon välein.

Tulokset: Karvat irtoavat heti mutta kasvavat takaisin. Tavoite on, että karvatuppi surkastuu. Siihen voi mennä pari vuotta.  

Hinta: 40 euroa.

Lähde: Eveliina Rajala KauniStella-kauneuskeskus. 

6. VALOIMPULSSI-HOITO HOITOLASSA 

Valoimpulssilla voidaan poistaa kasvuvaiheessa olevaa ihokarvaa. Hoito tehoaa parhaiten tummaan karvaan vaalealla iholla.

Ensin käydään läpi asiakkaan terveydentila. Esimerkiksi antibioottikuuri tai raskaus on este.

Sitten määritellään tietokoneelle ihon väri ja karvatyyppi. Iholle levitetään lämpöä eristävää ultraäänigeeliä ja testataan asiakkaan kanssa, onko valoimpulssin vahvuus sopiva.

Hoito tehdään pienelle alueelle kerrallaan. Parasta on tehdä hoito 1–2 millin sängelle, jotta matka karvan juureen on mahdollisimman lyhyt. Valoimpulssi pääsee karvan juureen karvan tumman värin avulla. 70 asteen lämpö tuhoaa juuren.  

Hoidon jälkeen iho voi punoittaa, mutta punoitus laskee pian. Kesällä iho tarvitsee aurinkosuojaa. Pysyvää tulosta ei voi luvata, koska karvankasvuun vaikuttavat myös hormonit: raskaus, imetys ja vaihdevuodet.

Myös valoimpulssihoito sopii herkille. 

Valoimpulssihoito

Kesto: 20 minuuttia.

Useus: 4 viikon välein noin 5–8 kertaa.

Tulokset: Karvan pitäisi pudota kahden viikon sisällä.

Hinta: 35 euroa.

Lähde: Susanna Jaakkola/Radical Epil -hoitola.

1 kommentti