Terve.fi

Näin saat kaukosuhteen kukoistamaan – 10 vinkkiä!

Näin saat kaukosuhteen kukoistamaan – 10 vinkkiä!
Heti alkuun kylmä totuus: kaukosuhteet eivät ole helppoja. Ne vaativat kovaa työtä, aukotonta luottamusta, molemminpuolista sitoutumista ja kykyä ilmaista tunteitaan muutenkin kuin kasvokkain. Karut tilastot osoittavat myös, että huomattavasti suurempi osa kaukosuhteista kariutuu kuin kestää.
Julkaistu 21.3.2011

Toisaalta, minkään edellisistä ei tarvitse vaikuttaa sinun kaukosuhteeseesi. Tilastot kannattaa jättää omaan arvoonsa. Kaukosuhde ei ehkä ole helppo, mutta se voi toimia!

Kunkin kaukosuhteessa elävän parin on viimekädessä itse kokeiltava ja löydettävä ne niksit, joilla heidän kahden välinen liekki pysyy yllä, vaikka etäisyyttä olisi satoja kilometrejä. Seuraavat, Online Date Magazinen kokoamat 10 perusasiaa olisi kaikkien kuitenkin hyvä muistaa. 

1. Säännöt ja rajat

Selkeät yhteiset pelisäännöt helpottavat yhdessä tai lähekkäin asuvien pariskuntien arkea, mutta kaukosuhteen kannalta ne ovat lähes elinehto. Yhteisymmärrykseen pitäisi päästä ainakin siitä, ettei kumpikaan tapaile muita, että yhteyttä pidetään päivittäin ja että kasvotusten tavataan vähintään 2-3 kuukauden välein. 

2. Päivittäinen yhteydenpito

Yksi kaukosuhteen toimimisen kannalta keskeinen asia on, että parin kommunikaatio toimii. Pitkä välimatka tuo kuvioon omat haasteensa, mutta nykypäivän laitteilla päästään pitkälle. Huimia puhelinlaskuja voi leikata sähköpostin ja facebookin kautta, ja skypessä keskustella voi ihan nokakkain! 

3. Tunteiden ilmaiseminen

Etäisyys hankaloittaa tätäkin, mutta ei tee siitä mahdotonta. On vain käytettävä hieman enemmän luovuutta ja nähtävä vaivaa. Jos kirjoittaminen ei ole sinun juttusi, tartu puhelimeen, ja toisin päin. Kun ilmaiset partnerille tunteitasi, hän huomaa sitoutumisesi suhteeseenne. 

4. Toisen huomioiminen

Et ehkä voi spontaanisti tarjoilla kumppanillesi aamiaista vuoteeseen, mutta paljon muuta voit tehdä. Postitse voit lähettää melkein mitä tahansa, samoin internetin kautta. Erityisen mieluista on vastaanottaa persoonallisiksi tuunattuja lahjoja, kuten videotervehdyksiä, valokuvia, omatekoisia karkkeja/herkkuja, soittolista yhteisistä suosikkikappaleistanne… 

5. Yhteinen aika

Vaikka välillänne on satoja kilometrejä, voitte silti käydä yhdessä treffeillä! Esimerkiksi elokuvia esitetään monissa kaupungeissa suunnilleen samaan aikaan. Ostakaa kumpikin pussit uutuuskarkkeja, käykää leffassa ja jatkakaa iltaa vertailemalla kokemuksianne esimerkiksi skypen kautta. 

6. Älä oleta

Oletukset ovat koituneet monen suhteen turmioksi, ilman pitkän välimatkan tuomia lisähaasteitakin. Kaukosuhteessa olisikin erityisen tärkeää jättää olettamukset sikseen. Jaa rohkeasti niin hyvät kuin huonommatkin tunteesi, pelkosi ja toiveesi. Vain avoimella pelillä pidätte suhteen kunnossa. 

7. Luota kumppaniisi

Kun luottamus alkaa rakoilla, pitää asia nostaa pöydälle. Pitkittynyt luottamuspula johtaa nopeasti siihen, että epäilijä alkaa sabotoida suhdetta. Tärkeintä on muistaa, että nykyinen kumppanisi on eri mies, kun kukaan sinut ehkä aiemmin pettäneistä partnereistasi. Sinun on syytä luottaa häneen, antaa hänelle mahdollisuus olla luottamuksesi arvoinen. 

8. Säännölliset tapaamiset

Kaukosuhteessa kosketus on kaikki kaikessa. Vaikka näette vain harvoin, nähkää säännöllisesti. Sopikaa selkeästi, kuinka usein vähintään tapaatte, älkääkä antako minkään estää treffejänne. Jos tyttökavereittesi suunnitelmat ajavat toistuvasti kumppanisi tapaamisen ohi, kannattaa koko seurustelusuhdetta harkita uudelleen… 

9. Yhteisen mielenkiinnon kohteet

Yksi kaukosuhteen parhaita puolia on se, että pitkien sähköpostiviestien ja puheluiden lomassa kumppaninsa todella oppii tuntemaan. Sähköposti ja puhelin ovat myös oivia välineitä keskustella ja jakaa kokemuksia omista mielenkiinnon kohteistaan. Mikset yllättäisi tennistä rakastavaa kumppaniasi ottamalla tennistunteja, ja tiedustelemalla häneltä treenivinkkejä? Autoista kiinnostunut mies taas halkeaisi riemusta, jos järjestäisit seuraavat treffinne carting-radalle. 

10. Yllätä kumppanisi

Kuka meistä ei rakastaisi yllätyksiä? Niiden vastaanottaminen tuo hyvän tunteen siitä, että toinen on ajatellut juuri minua. Myös miehet nauttivat siitä, että heitä huomioidaan – vaikka esittäisivät muuta. Miehiin parhaiten uppoavia yllätyksiä ovat kaikki konkreettiseen tekemiseen liittyvä. Ehkä voisit tilata hänelle liput lätkämatsiin, ostaa sykemittarin, tilata pizzan hänelle kotiin…

1 kommentti