Kauneus

Näin pidennät hiusvärin kestoa

Tuntuuko, että värjätyt hiukset haalistuvat nopeasti tai vaaleat muuttuvat kellertäviksi? Katso 7 vinkkiä, kuinka pidentää hiusvärin kestoa!

Teksti Jessica Poutiainen
Kuvat iStock
18.1.2017

1. Syväpuhdista ennen hiusten värjäystä

Ennen värjäystä hiukset kannattaa pestä syväpuhdistavalla sampoolla. Valitse sellainen versio, joka poistaa hiuksista kaikki metallijäämät, kuten raudan, kuparin ja kloorin. Metallijäämät tulevat useimmiten vesijohtoveden mukana.

Metallit hiuksissa saattavat olla haitallisia värin pysymisen kannalta tai aiheuttaa epätoivottuja kemiallisia reaktioita värjäyksen aikana. Suihkuun kannattaa hankkia suodatin, joka poistaa vedestä suurimman osan metalleista.

Heti värjäyksen jälkeen ei kannata käyttää syväpuhdistavaa, etenkään jos hiuksesi on värjätty suoravärillä. Silloin tällöin syväpuhdistavaa on kuitenkin hyvä käyttää, sillä se poistaa hiuksista ylimääräiset muotoilutuotteiden jäämät ja näin ollen voi jopa kirkastaa sameaksi muuttunutta hiusväriä.

Lue myös: Onko vesi pilannut hiuksesi? Näin ratkaiset ongelman!

2. Pese hiukset harvemmin

Sampoot sisältävät usein voimakkaasti peseviä ainesosia, joten hiusväri saattaa kulua ja haalistua nopeammin, jos peset hiuksiasi päivittäin.

Aloita pidentämällä hiusten pesuväliä ensin yhdellä päivällä. Jo muutamassa viikossa huomaat, miten hiuspohjasi tottuu tähän ja rasvoittuminen hidastuu. Tämän jälkeen voit pidentää pesuväliä taas yhdellä päivällä. Ota avuksesi myös kuivasampoo.

Jos kuitenkin haluat pestä päivittäin hiuksesi, pese silloin tällöin ilman sampoota ja käytä ainoastaan hoitoainetta, joka ei sisällä silikoneja. Hoitoaine kosteuttaa hiuksia, mutta vie silti suurimman lian ja rasvaisuuden mukanaan.

3. Käytä värjättyjen hiusten tuotteita

Käytä värjätyille hiuksille tarkoitettuja sampoita ja hoitoaineita. Värjättyjen hiusten sampoot sisältävät hellästi peseviä ainesosia, joten ne eivät kuluta hiusta paljon. Hoitoaineet taas muodostavat hiuksiin suojaavan pinnan, joka ehkäisee värin haalistumista.

Esimerkiksi tuuheuttavien tuotteiden teho perustuu juuri niiden voimakkaasti peseviin ainesosiin. Näitä tuotteita kannattaa välttää, jos haluat hiusvärisi kestävän mahdollisimman pitkään.

Lue myös: Pesetkö hiuksesi oikein?

4. Vältä kuumaa suihkua

Kuuma vesi suihkussa kuivattaa paitsi ihoa, myös hiuksia. Liian kuuma vesi saa hiusten pintakerroksen aukeamaan ja hiusväri voi haalistua nopeammin.

Pese hiukset mieluummin viileämmällä vedellä. Huuhtele hiukset lopuksi vielä kylmällä vedellä, sillä se saa huokoisen pintakerroksen sulkeutumaan. Hiuksesi näyttävät myös paremmilta ja sileämmiltä.

5. Käytä sävyttäviä hiustuotteita

Viileän vaaleat, pastelliset ja punaiset sävyt hiuksissa ovat vaikeimpia ylläpitää, sillä ne haalistuvat helposti. Näiden sävyjen kanssa on tärkeää käyttää erilaisia sävyttäviä tuotteita pesun yhteydessä, kuten väripigmenttiä sisältäviä sampoita, hoitoaineita, maskeja tai hiuksiin jätettäviä suihkeita. Ruskean sävyisille hiuksille on myös omat sävyttävät tuotteensa.

Sävyttäviä tuotteita ei tarvitse käyttää joka pesun yhteydessä, vaan voit käyttää niiden rinnalla myös muita tuotteita. Kokeilemalla huomaat, millaiset tuotteet sopivat juuri sinulle ja kuinka usein niitä on tarpeen käyttää.

Lue myös: Nämä tuotteet auttavat keltaisiin hiuksiin

6. Hanki kampaajalta kestosävyte

Tuntuuko, että hiusväri haalistuu silti tai vaaleaa on vaikea pitää kylmän sävyisenä?

Osta kampaajalta kestosävyte. Ne ovat usein mietoja kevytvärejä tai vaahtomaisia suoravärejä, joilla pystyy helposti ylläpitämään ja kirkastamaan väriä varsinaisten värjäysten välillä. Ne ovat hellävaraisempia kuin marketeissa myytävät kotivärit.

7. Suojaa hiukset auringolta

Auringonvalo ja UV-säteily vaalentavat ja vaurioittavat hiuksia. Estä hiusvärin haalistuminen käyttämällä päähinettä ja aurinkosuoja-aineita hiuksissa, jotka sisältävät UV-suojan.

Uimalakki on tarpeen, jos uit paljon kloorivedessä. Kloori haalistaa hiusväriä ja saa vaaleat hiukset vihertämään.

Suojaa hiukset aina kuumuudelta, sillä se vaurioittaa ja kuivattaa hiuksia ja näin ollen väri saattaa haalistua nopeammin. Käytä lämpösuojaa lämpölaitteiden kanssa ja suojaa hiukset saunassa pyyhkeellä tai saunahatulla.

Kirjoittaja on parturi-kampaaja ja estenomiopiskelija.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi