Kauneus ja Terveys

Näin peität laajentuneet ihohuokoset meikillä

Näin peität laajentuneet ihohuokoset meikillä
Etkö halua näyttää laajentuneita ihohuokosia kaikille? Meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo vinkit niiden peittämiseen.
Julkaistu: 20.9.2016

Laajentuneet ihohuokoset ovat usein rasvaisen tai akneihon ongelma. Ihonhoitotuotteita valittaessa on kaksi hyvää muistisääntöä: suosi mattapintaa tuovia tuotteita, jotka hillitsevät rasvaista ihoa, ja vältä hohtavia tuotteita, sillä ne saavat ihohuokoset vain enemmän esiin.

Tärkeintä on hyvä pohjustus

Tärkeintä laajentuneiden ihohuokosten peittämisessä on hyvä pohjustus. Meikinpohjustusvoiteet sisältävät usein silikoneja ja niiden tarkoituksena on tasoittaa ihon pintaa ja täyttää ihohuokosia. Näin ihosta tulee kauniimpi ja meikistä kestävämpi.

Oikea pohjustusvoide tulee valita ihotyypin mukaan, sillä kaikki eivät sovi kaikille. Laajentuneille ihohuokosille tulisi valita sellainen tuote, joka on tarkoitettu juuri ihohuokosten peittoon. Pelkästään mattaisuutta lupaava tuote ei riitä peittämään ihohuokosia. Oikean tuotteen tunnistat sanoista ”pore” tai ”poreless”.

Meikinpohjustusvoidetta ei tule laittaa liikaa, sillä se usein vain pahentaa tilannetta ja meikki ei pysy. Pikkusormen pään kokoinen määrä tuotetta riittää. Levitä pohjustusvoide sormilla pyörivin liikkein kasvojen T-alueelle ikään kuin täyttäisit tuotteella ihohuokoset. Älä levitä pohjustusvoidetta koko kasvoille.

Kevyt meikkipohja riittää

Meikkivoiteissa kannattaa välttää kiiltoa ja hohtoa, ja valita sen sijaan mattapintaa tuova versio. Älä käytä laajentuneiden ihohuokosten peittämiseen suuria määriä meikkivoidetta, jotta ihohuokoset eivät korostu entisestään. Mitä kevyempi meikkipohja on, sen parempi.

Ihon pieniä virheitä saat hyvin peitettyä myös peitevoiteella. Levitä ensin meikkivoide, sitten vasta peitevoide.

Levitä meikkivoide sormin

Meikkivoide ja on hyvä levittää sormilla, sillä niiden lämpö aktivoi tuotteen, ja se levittyy näin paremmin iholle ja ihohuokosiin. Beauty Blender tai vastaava meikkisieni on myös hyvä apuväline, sillä sen avulla voit taputella meikin kevyesti ihoon. Peitevoiteen voi levittää hyvin siveltimen avulla.

Joskus meikkivoide saattaa lähteä rullautumaan iholta. Näin saattaa käydä, jos esimerkiksi pohjustustuotetta on laittanut liikaa tai kasvoilla on liian monta kerrosta erilaisia tuotteita. Voi myös käydä niin, että meikinpohjustusvoide ja meikkivoide eivät sovi keskenään yhteen.

Meikkipohjan voi viimeistellä puuterilla, joka on tarkoitettu juuri laajentuneille ihohuokosille. Se täyttää ihohuokosia ja tekee ihosta tasaisen. On tärkeää valita mahdollisimman hienojakoinen ja kevyt puuteri, koska muuten ihohuokoset saattavat korostua.

Mikä tuote sopii minulle?

Kokeilemalla huomaat parhaiten, mikä tuote sopii juuri omalle ihollesi.  Jos et löydä oikeaa tuotetta, kysy apua myyjältä!

Piia Hiltusen suosikkituotteet:

1. Laajentuneiden ihohuokosten meikinpohjustusvoiteeksi sopii hyvin Too Facedin Primed & Poreless Skin Smoothing Face Primer. Se sisältää A-vitamiinia, C-vitamiinia ja mulperiuutetta. Voide tasoittaa ihon pintaa sekä jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi. 27 e.

2. Lumenen Beauty Base Matifying & Pore Minimizing Primer -meikinpohjustusvoide saa ihohuokoset näyttämään pienemmiltä ja antaa mattapintaisen lopputuloksen. 12,90 e.

3. Kevyt ja hienojakoinen puuteri Too Facedin Primed & Poreless Priming Powder sopii käytettäväksi meikkivoiteen alle tai päälle. Tämä tuote viimeistelee meikin ja häivyttää ihohuokosia. 27 e.

4. Jos meikkiä tai puuteria tuli laitettua liikaa, suihkauta meikin päälle kevyesti ruusuvettä. Haut-Ségalan Organic Rose Water supistaa ihohuokosia ja vie liian meikin pois samalla kosteuttaen ihoa. 18,10 e.

Lue myös:

Kommentoi »