Kauneus

Meikkaa paremmin: ammattilaisten vinkeillä onnistut!

Oletko ihmetellyt, miten ammattilaiset saavat huulimeikin kestämään tai kuinka silmiin voi luoda syvyyttä pienentämättä niitä?

Teksti Julia Suikki
Kuvat Riikka Kantinkoski
17.11.2014

1. Kuulautta kasvoille valotuotteilla 

Valokynällä ja -puuterilla saa kasvoille kauniin hehkun. Silmänalusille meikkivoiteen päälle sivelty valotuote tuo silmät paremmin esiin. Silmien sisänurkissa se luo katseeseen avaruutta, kulmaluulla korostaa kulmien linjaa ja poskiluun korkeimmassa kohdassa kohottaa poskipäitä. Muista häivyttää raja hyvin,muuten saatat näyttää pandalta.

2. Muotoile nenä 

Jos tahdot korostaa nenääsi, levitä vaaleampaa meikkivoidetta nenän päälle. Nenän saa näyttämään kapeammalta, kun varjostaa sen varren tummemmalla meikkivoiteella, varjostuspuuterilla tai mattamaisella  aurinkopuuterilla. Nenän  kavennusvarjostuksen  kanssa  kannattaa  kuitenkin olla varovainen. Häivytys on jutun juju. Meikkivoiteen voi häivyttää sormin tai puuterimaisen tuotteen siveltimellä.

3. Rajaa silmät tarkasti 

Ota teippi avuksi silmänrajaukseen. Liimaa tavallinen paperiteipin pala yläluomelle niin, että se rajaa silmän kauniisti. Jätä haluamasi rajauksen kokoinen rako teipin ja ripsien tyven väliin. Piirrä sitten nestemäisellä rajausvärillä viiva teipin alareunaa pitkin. Myös ensikertalainen onnistuu tällä menetelmällä.

4. Sijoita kulmaväriin 

Kulmat vaikuttavat paljon kasvojen ilmeeseen. Kulmien tummentaminen kynällä tai puuterimaisella värillä kannattaa aloittaa aina kulmien korkeimmasta kohdasta, eli niin sanotusta siiven taitekohdasta. Korkein ja tummin kohta kohottaa yleisilmettä, kun taas liian tuhti väri kulmien päissä voi vetää piirteitä alas.

5. Kestoa huulimeikkiin 

Voit estää huulipunan karkailun suupielien juonteisiin siihen tarkoitetulla huultenrajauskynällä. Levitä väritöntä pohjustuskynää joko ainoastaan huulten rajoihin tai pohjustustuotteen tapaan koko huulille. Rajaa ja punaa lopuksi huulet normaalisti. Huulipuna kestää pidempään, kun painat huulet punan levityksen jälkeen kasvopaperiin. Näin ylimääräinen puna jää paperiin. Sido sitten väri huuliin puuteroimalla ne kevyesti ja lisää uusi kerros punaa. Toista 2–3 kertaa. Tadaa: todella kestävä huulimeikki on valmis.

6. Tuunaa irtoripset 

Valmiit irtoripsinauhat ovat usein liian pitkiä, ja niitä joutuu leikkaamaan pienemmiksi, omaan silmään istuviksi. Hyvä kikka on katkaista irtoripsinauha kahtia ja liimata jatkeet vain silmien ulkonurkkiin. Lopputuloksesta tulee näin luonnollinen. Toinen hyväksi havaittu tapa on yhdistellä erilaisia ripsiä keskenään. Valitse pohjaksi hillityt irtoripset, joihin voi lisätä paloja toisista näyttävämmistä ripsistä. Nauharipsien sekaan voi istuttaa myös ripsitupsuja. Tämä vaatii harjoittelua, mutta tulos on usein sen arvoinen.

7. Tee särmikäs sisärajaus 

Katseeseen saa syvyyttä, kun sisäluomet rajaa tummalla kajalilla. Jos sinusta tuntuu, että tumma sisärajaus pienentää silmiä, kokeile rajata vain ylempi sisäluomi. Unohda kuitenkin silloin tavallinen kajalkynä. Pehmeä rajausväri tarttuu nimittäin silmiä räpytellessä myös alaluomille, ja lopputulos on tuhruinen. Sisäluomen ylärajaus kannattaakin tehdä ennen ripsivärin laittoa nopeasti kuivuvalla, vedenkestävällä ja nestemäisellä rajausvärillä aivan yläripsien tyveen ja sisäluomelle. Rajauksen teho on hämmentävä.

Lue myös:

Pohditko pigmentointia?

Kulmakarvat kuntoon – 10 käskyä

Tunnetko jo microblading-kulmat?

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi