Kulmakarvat kuntoon - 10 käskyä

Kulmakarvat kuntoon - 10 käskyä
Mikä on kulmakarvojen oikea muoto ja väri? Kauneustoimittaja ja kulmakarvafriikki Kaisa Hatakka kertoo.
Julkaistu 25.8.2013

1. Klassinen kulmakarvan muoto alkaa samalta pystylinjalta, johon nenänpieli asettuu. (Löydät kohdan, kun asetat kynän tai siveltimen kasvoille kohtisuoraa siten, että sen alaosa osuu nenänpieleen.) Jos haluat pienentää nenääsi optisesti, hivuta kulmien alkua millin tai pari keskemmälle, jos suurentaa, siirrä aloituspisteitä aavistus sivuille.

2. Kulma nousee hiukan kaveten viistosti, mutta loivasti, kaksi kolmasosaa pituudestaan, tekee kulman ja laskee voimakkaammin kaveten, mutta hyvin loivasti, yhden kolmasosan pituudestaan. Kulmakarvan hännänpään oikea paikka löytyy, kun asetat siveltimen tai kynän kulkemaan viistosti nenänpielestä silmäkulman kautta ohimoa kohti. 

3. Oikea väri on ruskea, mutta sen pitää taittua hiukan harmaaseen. Imartelevin tummuus on sama kuin hiusten tummin sävy. 

4. Jos värjäät kulmasi itse, sekoita sävyyn puolet ruskeaa ja puolet harmaata. Jos olet punatukkainen, ruskeaa voi käyttää hiukan enemmän. Ole varovainen vaikutusajan kanssa ja tarkista värjäystulosta välillä pyyhkimällä väri osasta kulmia pois ja levittämällä se tarvittaessa takaisin. Jos sinulla on harmaita kulmia, jotka eivät tahdo pysyä värimassan seassa, vaan ponnahtavat pystyyn, peitä kulmat väriaineen vaikutusajaksi vaikka kelmunpaloilla, niin aine pysyy kaikkien karvojen päällä.

5. Nypi irtokarvat. Siisti kulmat nyppimällä irtokarvat ainakin niiden välistä ja alapuolelta. Voit ihan hyvin poistaa karvat myös kulmien yläpuolelta, jolloin lopputulos on hyvin siisti. Ole maltillinen ja varaa nyppimiseen aikaa. Luonnonvalossa onnistut parhaiten. Jos kulmasi kasvavat pitkiksi, voit leikata niitä tarkoitukseen valmistetuilla saksilla tai veitsellä. Kynsisaksetkin toimivat hätätapauksessa. 

6. Luonnolliset kulmat voi meikata joko puuterisen jäljen jättävällä kynällä tai puuterimaisella kulmavärillä ja jämäkällä, litteällä sekä viistopäisellä siveltimellä. Kahta sävyä käyttämällä lopputuloksesta tulee paras. Maalaaminen ja värittäminen ovat ehdottomasti kiellettyjä, jos haluaa luonnollisen lopputuloksen. Jäljittele kulmakarvoja. Tee hentoja vetoja ihoon kulmien sekaan ja viereen. Varmista että taiteilemasi tekokarvat kasvavat samaan suuntaan kuin oikeat esikuvansa. Täytä aukot, jatka kulmia hillitysti kaikkiin suuntiin, joihin tarvitset lisää tuuheutta tai pituutta. Älä liioittele, ettei lopputulos näytä naurettavalta. 

7. Harjaa kulmat aina meikkaamisen jälkeen, jotta lopputulos pehmenee. Käytä pyöröharjaa. 

8. Jos karvasi sojottavat minne sattuu, kiinnitä ne meikkaamisen jälkeen tarkoitukseen suunnitellulla geelillä tai suihkauta pyöröharjaan hiuslakkaa ja harjaa kulmat ojennukseen. 

9. Jos olet nyppinyt kulmasi aikoinaan olemattomiksi eivätkä ne enää juuri kasva, kokeile saatko haivenet esiin värjäämällä. Jos värjäys ei auta, käytä kuuri kulmakarvojen kasvua tehostavaa hoitotuotetta. Ne toimivat ihan oikeasti. 

10. Jos kulmasi eivät kasva hoidoistakaan huolimatta tai meikkaaminen tuntuu ylivoimaiselta, harkitse kestopigmentointia. Ole tarkka, kun valitset pigmentoijaa. Pyydä kuvia aiemmista töistä ja tarkat suunnitelmat sävyineen lopullisista kulmistasi. Kiinnitä huomiota, että väri on luonnollinen, ei musta tai siniseen taittuva harmaa. Pyydä, että kulmat pigmentoidaan yksittäisiä karvoja jäljitellen, niin että ne todella näyttävät kulmakarvoilta. Tatuoinnin näköiset, tummat ja tiukkarajaiset palkit eivät näytä luontevilta ainakaan kevyen meikin kanssa, vaikka muoto olisikin täydellinen.

2 kommenttia