Näin meikkaat trendikulmat

Näin meikkaat trendikulmat
Siipimäiset Instagram-kulmakarvat vai rehottavan runsas malli? Lue ohjeet muotikulmien tekoon!
Julkaistu 15.2.2017

Juuri nyt kaksi kulmakarvatrendiä on ylitse muiden. Haluatko luonnolliset, tuuheat ja jopa vähän rehottavat kulmat vai piirretyn siipimäiset, hyvin huolitellut “Instagram-kulmat”? Lue, miten ne meikataan oikein.

Luonnolliset kulmat

Tämä ohje sopii erityisen hyvin, jos sinulla on luonnostaan paksut ja tuuheat kulmat. Luonnollisia kulmakarvoja ei ole pakko edes nyppiä! Jos omat kulmakarvasi eivät ole riittävän tuuheat tai oikean muotoiset, piirrä lisäkarvoja omiesi sekaan.

  1. Harjaa kulmakarvat pystyyn pyöreän kulmaharjan avulla joko viistosti tai alhaalta ylös. Näin näet kulmakarvojen muodon ja huomaat epäsymmetriset kohdat.
  2. Lisää terävällä kulmakynällä pieniä karvoja niihin kohtiin, joihin kaipaat täytettä. Piirrä pieniä viivoja hennosti painaen ja omien karvojesi suuntaisesti. Valitse omia kulmakarvojasi vastaava sävy tai väri, joka sointuu hiusväriisi.
  3. Harjaa kulmat läpi, jotta väri tasoittuu ja lopputulos näyttää mahdollisimman luonnolliselta.
  4. Harjaa kulmiin värillistä tai läpinäkyvää kulmakarvageeliä, jotta karvat pysyvät ojennuksessa.

Kokeile näitä:

Kuitukulmaväri Divadermen Brow Extender tuo kulmiin väliaikaista lisätuuheutta . Levitä kulmiin ja häivytä lopputulos tasaiseksi harjalla. 3 sävyä. 39 e, Idhair.

Teräväkärkinen ja todella ohut NYX Professional Makeupin Micro Brow Pencil –kulmakynä tekee tarkkaa ja luonnollista jälkeä ilman, että kynää tarvitsee teroittaa. Kynän toisessa päässä on pyöröharja, jolla voi häivyttää värin. 8 sävyä. 11 e.

Hyvä apulainen kulmien muotoiluun ja kiinnittämiseen on väritön Lumenen Blueberry Eyebrow Fixing Gel -kulmakarvageeli. Pienellä kierreharjalla saa tarkan ja siistin lopputuloksen. 10 e.

Loppuiko kulmakarvageeli? Kokeile palasaippuaa! Kasta pyöreä kulmakarvaharjaa ensin vedessä ja pyöritä sitä sitten saippuapalassa. Harjaa saippuaa kulmiin pienin vedoin haluamaasi suuntaan. Näin kulmat pysyvät ojennuksessa koko päivän. Mikä tahansa palasaippua käy, mutta väritön versio on paras. Hajusteeton, vegaaninen Urtekramin palasaippua 3 e.

Tarkat Instagram-kulmat

Tämä tekniikka sopii kaikille, ovatpa omat kulmasi hennot tai runsaat. Nypi kulmat valmiiksi haluttuun muotoon, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman huoliteltu. Liian pitkät karvat kannattaa lyhentää saksilla.

Instagram-kulmat ovat piirretyn näköiset ja tarkkarajaiset. Alku on häivytetty ja loppuosa siipimäinen. Meikki syntyy parhaiten voidemaisella kulmavärillä. Sijoita hyvään siveltimeen: parhaan tuloksen saa tarkalla, tarpeeksi litteällä ja viistopäisellä välineellä, jossa on melko jäykät harjakset.

1. Harjaa kulmakarvat viistosti tai alhaalta ylös, jotta erotat niiden muodon ja epäsymmetriset kohdat.

2. Ota pieni määrä voidemaista kulmaväriä siveltimeen ja piirrä sillä kulmakarvojen alareuna. Myös teräväkärkinen kulmakynä käy.

3. Piirrä halutessasi samalla tavalla myös yläreuna. Tämä voi kuitenkin saada kulmat näyttämään liian piirretyiltä. Jos tavoittelet luonnollisempaa lopputulosta, jätä tämä vaihe väliin.

4. Etsi kulmakarvojen korkein kohta ja piirrä siipimäisesti kapeneva loppuosa siitä viistosti alaspäin.

5. Väritä rajattu alue hennosti voidemaisella tai puuterisella kulmavärillä. Jätä kulman alkuosa vielä ilman väriä, sillä loppuosan tulee olla tummempi.

6. Piirrä kulmakarvojen alkuosaan pieniä karvoja kynällä tai siveltimellä. Häivytä harjaamalla.

7. Harjaa kulmakarvat läpi kulmaharjalla ja häivytä väri tasaisesti.

8. Kun haluat mahdollisimman tarkan lopputuloksen, rajaa kulmat lopuksi levittämällä niiden ulkoreunoihin peitevoidetta kapealla siveltimellä.

Kokeile näitä:

Instagram-kulmien meikkaajien luottotuote on Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomade -kulmapomada. Vedenkestävä ja voidemaisen pehmeä koostumus levittyy helposti ja tekee kulmista huolitellut. 11 sävyä. 27 e, Kicks.

Puuterimaisen kulmavärin ja kulmavahan yhdistää L’Oréal Paris’n Brow Artist Genius Kit. Lisäksi pakkauksessa on näppärästi pienet pinsetit, kaksipäinen kulmakarvasivellin sekä peili. 2 sävyä. 15 e.

Jos sopivan muodon hahmottaminen tuntuu vaikealta, väritä kulmat sabluunan avulla. Eyluren Brow Stencils pakkauksessa on 4 erimuotoista sabluunaa. 7 e, asos.com

Kaikki tarvittavat välineet kulmien piirtämiseen ja muotoiluun sisältää Benefitin Soft & Natural Brows -peltirasia: kulmakynän, värittömän kulmakarvageelin, korostuskynän kulmaluulle ja muotteja, joiden avulla voi hahmotella kulmien muotoa. 3 sävyvaihtoehtoa. 35 e, lookfantastic.com.

Mittaa sopiva paikka näin:

Kulmameikissä on tärkeintä symmetrisyys. Kulmakarvat ovat harvoin luonnostaan samanmuotoiset ja -mittaiset, mutta tilanne on helppo korjata oikeilla tuotteilla.

Myös sopivan mallin määrittäminen voi olla vaikeaa. Yleensä kannattaa pysytellä lähellä niiden luonnollista muotoa. Ota kuva ja aakkoset avuksi:

A. Aseta sivellin tai kulmakynä pystysuunnassa nenänpieltä vasten. Siveltimen tai kynän yläreuna osoittaa kulmakarvojesi ihanteellisen alkukohdan.

B. Sijoita nenänpieleen nojaava sivellin viistosti kulmakarvojen suuntaan siten, että linja leikkaa silmän pupillin yli. Tämän kohdan tulisi olla kulmakarvojen korkein kohta, josta kulma myös taittuu alaspäin.

C. Käännä sivellin viistosti kohti silmän ulkonurkkaa. Se osoittaa, mihin kulmakarvan pitäisi loppua.

D. Kulmakarvan alku ja loppukohta ovat vaakasuorasti samalla tasolla.

Kuva: @brows.galore/Instagram 

Kommentoi »