Kauneus ja Terveys

Näin levität itseruskettavan tasaisesti

Näin levität itseruskettavan tasaisesti
Raidalliset sääret ja oranssit kynsinauhat on mahdollista välttää! Kuori ja kosteuta iho huolellisesti, suojaa kuivimmat alueet ja levitä itseruskettava aine alhaalta ylös pyörivin liikkein.
Julkaistu: 22.5.2015

Värjää iho illalla ja hillitse hajua kuorinnalla 

Itseruskettavien värjäysteho perustuu DHA:han eli dihydroksiasetoniin. Sitä saadaan sokeriruo’osta ja sokerijuurikkaasta sekä synteettisestä glyserolista.Kun DHA reagoi iholla aminohappojen kanssa, pinta värjäytyy.

  • DHA:n reaktio iholla voi aiheuttaa pistävän hajun. Hyvä tapa lievittää sitä on kuoria iho värin levitystä seuraavana aamuna. Varo jo levittäessä kainaloiden ihoa, sillä hikoilu pahentaa pistävää aromia.
  • Saatavilla on voiteita, geelejä, suihkeita ja vaahtoja. Kuivalle iholle sopii parhaiten voide. Kun itseruskettava on sävytetty, se on helpompi levittää tasaisesti.
  • Sopivan sävyn löytää vain kokeilemalla. Testaa voidetta huomaamattomaan paikkaan.  
  • Käytä itseruskettavaa aina illalla, ellet halua kirjaimellisesti vaihtaa väriä päivän mittaan. Väri voimistuu 12 tuntia.
  • Uusi käsittely noin neljän päivän välein.

Kokeile myös: Suojaa kynsinauhat öljyllä tai käytä levityskinnasta.

Mikä neuvoksi,­ jos jokin kohta värjäytyy liikaa? 

Levitä alueelle reilusti vauvaöljyä ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Hiero sitten kohtaa varovasti karhealla pesusienellä. Voit myös hangata ihoa sitruunalohkolla parin minuutin ajan.

Kuori vartalon iho suihkussa.

Älä kastele hiuksia, etteivät tippuvat pisarat tee raitoja selkään, kun levität itseruskettavaa. Keskity kuivimpiin kohtiin eli kyynärpäihin, polviin, kantapäihin ja käsiin. Valitse öljytön kuorintavoide, jotta rusketuksesta tulee tasainen.

Kuivattele hetki.

Levitä öljytöntä kosteusvoidetta vartalolle. Käytä tuhtia voidetta polviin, kyynärpäihin, kantapäihin ja käsiin sekä kynsinauhoihin. Anna imeytyä ennen itseruskettavan levitystä. Kuori ja kosteuta kasvojen iho. Suojaa kulmat ja hiusraja voiteella.

Levitä itseruskettava aine kuvan osoittamassa järjestyksessä.

Voit käyttää kertakäyttöisiä taloushanskoja, jotta kädet eivät värjäänny. Selän voitelu vaatii notkeutta tai apuria. Lopputulos on tasaisempi, kun levität värin molemmillä käsillä.

Levitä aine pyörivin liikkein alhaalta ylös.

Pese kädet heti voitelun jälkeen. Lopuksi töpötä itseruskettavaa kevyesti kämmenselkiin vanu­lapulla. Varo hihaefektiä eli sitä, että väri loppuu ranteisiin. Kuivattele vartti ennen kuin hyppäät lakanoihin tai vaatteisiin.

Kommentoi »