Hyvinvointi

Myös mies kaipaa suukkoja ja halauksia

Miehet tarvitsevat halauksia ja suukkoja naisia enemmän. Tämä yllättävä tiedon lisäksi tutkimuksessa selvisi, että seksuaalinen tyydytys on pitkäaikaisessa suhteessa naisille tärkeämpää.

Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock
25.6.2015

Tutkijat haastattelivat yhteensä 1 009 heteroseksuaalia paria Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Saksassa, Japanissa ja Espanjassa. Osallistujat olivat 25-76 vuotiaita avo-tai aviopareja. Keskimäärin parit olivat asuneet yhdessä 25 vuotta.  Tämä Indiana University:n Kinsey Institute:n suorittama tutkimus on ensimmäinen, joka tutkii seksi- ja parisuhdetyytyväisyyttä parisuhteessa elävissä keski-ikäisissä.

Vaikka stereotypiat ehdottavatkin toisin, tutkimus havaitsi, että seksi on suhteessa tärkeämpää naisille. Miehet taas etsivät ja kaipaavat syvempää hellyyttä, kuten suukottelua, kädestä pitämistä ja halauksia. Yleisesti miehille seksiä tärkeämpää oli terveys, ja se, että kumppani sai orgasmeja.

Tutkimuksen mukaan parit jotka halailevat, suukottelevat ja hyväilevät toisiaan ja harrastavat paljon seksiä, ovat onnellisempia, ja pysyvät yhdessä pitempään. Naiset kertoivat, että mitä pitempään suhde kestää, sitä parempaa seksi on. Yli 15 vuotta suhteessa olleet naiset raportoivat seksuaalisen tyydytyksen vaan kasvaneen.

Tällainen tutkimus on hyvä todiste siitä, että kymmeniä vuosiakin kestäneessä parisuhteessa voi olla vilkas seksielämä. Tutkimus osoittaa myös, että yleiset käsitykset ovat hyvin pitkälle vain harhaluuloa.

Lähde: MSNBC

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi