Kauneus ja Terveys

Mustapapu-suklaabrownie

Mustapapu-suklaabrownie
Maista herkullisia mustapapu-suklaabrownieita!
Julkaistu: 29.9.2015

Mustapapu-suklaabrownie (noin 10 palaa, valmistusaika 35 min)

1 ¾ dl mustapapuja1 ¼ dl rypsiöljyä2 kananmunaa2 rkl kaakaojauhetta1 dl luomuruokosokeria2 tl vahvaa kahvia tai espressoa2 tl vaniljasokeria2 dl tummaa suklaata (70 %)¾ dl spelttijauhoja½ tl leivinjauhetta½ tl suolaa

1. Jos käytät purkkipapuja, huuhtele ne huolellisesti. Laita  pavut ja öljy tehosekoittimeen ja soseuta tasainen tahna. Yritä saada siitä mahdollisimman tasainen, ettei kuoripaloja jää joukkoon.

2. Kaavi massa kulhoon ja sekoita joukkoon munat, kaakaojauhe, sokeri, kahvi ja vaniljasokeri. Voit tehdä tämän myös kokonaan tehosekoittimessa.

3. Sulata puolet suklaasta mikrossa tai vesihauteessa. Lisää taikinaan.

4. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja suola ja sekoita taikinaan. Hienonna loput suklaasta  ja lisää se taikinaan.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan (33 × 22 cm). Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, brownie on valmista.

6. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi. Koristele tomusokerilla tai kaakaojauheella.

Vinkki! Mustapapuja voi käyttää myös kosteanmehevässä suklaakakussa.

Kommentoi »