Treeni ja ravinto

Munajuustoa intialaisittain

Miedonmakuinen munajuusto sopii mainiosti mausteisten munakoisojen kanssa.

1.12.2011

Munajuusto on perinteinen suomalainen, miedonmakuinen pehmeä juusto. Sen valmistuksessa käytetään maidon lisäksi reseptistä riippuen piimää, kermaa, kermaviiliä ja kananmunaa. Kokeile munajuustoa intialaisittain.

Intialaisittain maustetut munakoisot ja munajuusto (4 hengelle) 

3 kpl tai noin 800 g munakoisoa2 rkl hienoa suolaa1 tlk tai 400 g tomaattimurskaa2–3 cm:n pala tuoretta inkivääriä5 valkosipulinkynttä½ dl oliiviöljyä1 tl kokonaista kuivattua fenkolia1 rkl jauhettua korianteria½ tl kokonaista kuminaa1 tl kurkumaa½ tl cayennenpippuria½ tl suolaa2 rkl juoksevaa hunajaanoin 200 g munajuustoa

Tee näin:

Kuutioi munakoisot. Sekoita suola hyvin munakoisojen sekaan ja laita palat siivilään. Anna palojen maustua 30 minuuttia, jotta munakoisojen kitkerä neste valuu pois. Huuhdo munakoisopalat ja purista neste pois. Pyyhi palat kuiviksi talouspaperilla tai pyyhkeellä.Sekoita tomaattimurskan sekaan raastettu tuore inkivääri ja raastetut valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy pannulla ja lisää munakoisot. Paista, kunnes palat ovat kauniin ruskeita. Siirrä munakoisot takaisin siivilään ja anna ylimääräisen öljyn valua pois.Laita öljy takaisin pannulle ja lisää mausteet. Anna mausteiden kypsyä muutaman minuutin ajan ja lisää maustettu tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja sammuta levy.Kuutioi munajuusto. Lisää kuutiot varovasti käännellen kastikkeen sekaan, etteivät juustopalat hajoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt