Terve.fi

Miten selvitä mökkilomasta muksun kanssa?

Miten selvitä mökkilomasta muksun kanssa?
Suomalaisille aina yhtä rakas ja rauhallinen kesämökki voi muuttua lasten kanssa melkoiseksi sirkukseksi. Kyselimme lukijoilta, kuinka loman vietto lasten kanssa mökillä sujuu.
Julkaistu: 31.5.2011
Suurimmat sudenkuopat mökkeilyssä ovat rannan läheisyys, punkit ja pihalle tuttavuutta tekemään tulevat kyykäärmeet. Mökillä kannattaa olla ensiapulaukku kyypakkauksineen ja lapsille kannattaa laittaa kumpparit jalkaan heti kättelyssä. Ympäri pihaa juoksevien tenavien silmällä pitäminen on myös tärkeää, ettei kirkas vesi houkuttele liikaa uimataidotonta.
”Meillä 2 lasta 6 ja 3 vuotiaat pojat. Molemmat ovat olleet vastasyntyneistä asti mökillä ja hyvin on mennyt. Välillä on pitänyt laittaa kulkunen nauhaan ja sitoa se ranteeseen tai nilkkaan, että kuulee koko ajan missä tenava kulkee.”  -Maarit
Osa vanhemmista on sitä mieltä, ettei mökkeily lapsen kanssa ole hankalaa. Siihen vain täytyy asennoitua oikein. Edes astetta askeettisemmat olosuhteet eivät pelota. Moni on tottunut askeettisuuteen mökillä jo omassa lapsuudessaan.
”Lapset pärjää missä vaan ja ilman mitään sen kummempia “viihdekeskuksia”; aikuisilla on ongelmia – varsinkin asenteessa!” – Nina
On kuitenkin selvää, että lapsilla voi tulla mökilläkin tekemisen puute – ihan kuin kotonakin. Ja siihen pitää varautua jo ennen lähtöä: pelejä, leluja, kirjoja ja kalastusvälineitä kannattaa pakata autoon, että tekemistä riittää sateisenakin päivänä.
”Nopeat lähdöt mökille olemme unohtaneet lapsen syntymän myötä. Huolellinen pakkaus ja varustautuminen helpottaa elämää mökillä. Lapselle tekemistä mahdollisille sadepäiville, paljon vaihtovaatteita ja mieleistä evästä matkaan niin kaikilla on kivaa. ”– Minna
Vaippojen vaihdosta voi tulla pikkuvauvan kanssa ongelma, jos lähellä ei ole juoksevaa vettä. Tällöin pikkupepun voi kuitenkin pestä vähän viileämmälläkin vedellä, tai vaikka keittämällä vettä saunan padassa. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi, eikä pienestä vastoin käymisestä pidä lannistua, vaikka hermoja välillä riistäisikin.
”Tarvii vaan olla aikuisilla pitkä pinna ”- Taina
Pienet lapset merkitsevät paljon hommaa tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka muutama vastaaja ei ole edes uskaltanut mökkireissua pienokaisen kanssa ajatellakaan, on suurin osa sitä mieltä, että terveellä järjellä, huolellisuudella ja reippaalla mielellä mökkiloma on ihan yhtä hauskaa lapsienkin kanssa.
Kommentoi »