Miten jaksaa töissä, kun muut lomailevat?

Miten jaksaa töissä, kun muut lomailevat?
Olet jo aikaa sitten hoitanut kaikki kiireisimmät tehtäväsi ja kulutat aikaa katsomalla netistä muiden lomakuvia. Miten löytää motivaatio työntekoon, kun kaikki muut lomailevat?
Julkaistu 25.6.2015

Toimiston kesävahtivuoro napsahtaa tänä vuonna juuri sinulle ja sisäsiisti toimistotyö muuttuu hetkessä puuduttavaksi vankilatuomioksi. Kollegat kaikkoavat mökeilleen ja ulkomaanmatkoilleen ja sinulla on vielä kakkua istuttavana kuukausi ennen kuin pääset ansaitulle breikille. Toimiston ilmastointikin tuntuu reistailevan – välillä uit hikimeressä, välillä hytiset kylmästä ja olet satavarma että kesäflunssa iskee heti kun loma alkaa.

Tunnet vahingoniloa aina kun sataa ja aurinkoisina päivinä kadehdit puutarhureita ja rantavahteja – ainakin he saavat tehdä työnsä kesäsäistä nauttien. Mikä avuksi kun työmotivaatio sulaa kuin jäätelö toimiston surkeassa pakastelokerossa? Tässä sinulle neljä vinkkiä.

1. Vietä turistiaamuja 

Kuka sanoo, että arkiaamujen on oltava tylsiä. Vaikka olisit töissä, älä hukkaa kauniita kesäaamuja. Herää vähän aikaisemmin, tee virkistävä kävelylenkki tai hyppää vaikka mereen tai järveen aamu-uinnille. Nauti rauhallista aamiaista puutarhassa tai torilla. Kulje töihin totutusta poikkeavaa reittiä ja katsele maisemia turistin silmin. Kun haluat oikein toden teolla heittäytyä turistin saappaisiin, varaa pöytä hotelliaamiaiselle ja starttaa työpäivä kuin edessä olisi jännittävä seikkailu tuntemattomassa maassa.

2. Hyväksy tilanteesi 

Auttaako sinua se, että surkuttelet kohtaloasi ja käytät energiaa miettien miten muut parhaillaan lilluvat järvivedessä tai nauttivat virkistäviä cocktaileja palmun alla? Hengitä syvään ja hyväksy, että asiat ovat nyt näin. Ohjelmoi aivosi ajattelemaan, että tämä on parasta mitä sinulle voi tapahtua. Saat nauttia kerrankin stressittömästä ja rauhallisesta toimistosta ja lomailet sitten alkusyksyn kiireisimpään aikaan kun muut painavat hommia hiki hatussa. Silloinhan ne parhaat ilmatkin ovat!

3. Hoida ne rästihommat 

Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin istua tyhjyyttään kumisevassa toimistossa ilman järkevää tekemistä. Kun kaikki kiireelliset hommat on hoidettu, on aika kaivaa esiin se tarralappu, johon on laitettu muistiin ne tehtävät, jotka ”hoidetaan sitten joskus kun on aikaa”. Nyt sitä aikaa on ja on tunnustettu tosiasia, että työpäivä sujuu nopeammin kun on tekemistä. On siis aika siivota työpöytä ja arkistoida paperit ja sähköpostit. Tee tylsästä hommasta hauskempaa muuntamalla se peliksi. Lisäpisteitä saa tekemällä jotain mikä ilahduttaa työkaveria tämän palatessa lomilta.

4. Verkostoidu muiden ”toimistovankien” kanssa 

Istuessasi yksin hiljaisessa toimistossa on helppo kuvitella, että olet ainoa maailmassa, joka joutuu kärsimään tätä hitaasti näivettävää tuomiota. Ei hätää, et ole yksin. Viereisestä toimistosta löytyy varmasti kohtalotoveri, joka jakaa tuntemuksesi. Hakeudu kohtalotovereiden seuraan ja perustakaa yhdessä oma salainen klubi, johon vain teillä etuoikeutetuilla toimistovahdeilla on pääsy. Yhteisillä lounailla voitte nauraa sille, mistä kaikesta hauskasta lomailijat jäävät paitsi.

Kommentoi »