Miten elämänkumppani löydetään?

Miten elämänkumppani löydetään?
Monet ihmiset valittelevat nykypäivänä, etteivät löydä sopivaa elämänkumppania. Samaan hengenvetoon valitellaan kiirettä ja sitä, ettei ole aikaa tavata ketään.
Julkaistu 25.6.2015

Jos todella haluaa ja arvostaa jotain, sille kyllä löytyy aikaa. Mieti, mistä kenties joudut luopumaan ja mitä tulee tilalle heilan löydyttyä.

Uskalla tutustua 

”Jollei ole heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä” on yksi vanhan kansan sanonta ja monien uskomus. Joskus käy niin, että pidämme uskomuksia tosina ja alamme elää elämäämme niiden rajoittamana. Tarvitaan uskallusta tutustua, heittää uskomukset nurkkaan ja heittäytyä avoimeen keskusteluun tuntemattoman kanssa sekä avata sydäntä elämänkumppania etsiessä.

Kun kovasti haluamme löytää elämänkumppanin, sitä oikeaa ei tahdo löytyä. Silloin kun sitä vähiten odotamme, ehdokkaita saattaa yllättäen löytyä useitakin. Milloin sitten olemme vetovoimaisia ja vedämme kumppaniehdokkaita puoleemme magneetin tavoin? Mieti sellaista tilannetta; mikä silloin olemuksessasi oli toisin? Kenties olit rento ja sinulla oli hauskaa.

Löydä onni sisältäsi 

Kaikki lähtee itsestä; siitä, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Onnellisuus on hyvä löytää ensin omasta itsestään ja sitten miettiä mihin kaipaa muutosta? Jos tavoitteesi on saada leffaseuraa, voit miettiä, voitko mennä sinne myös yksin tai jonkun ystäväsi kanssa.

Kun olet selvillä siitä, mitä itse haluat, mitkä ovat omat tarpeesi ja millainen on oma elämäntilanteesi, voit miettiä minkälainen parisuhde on tavoitteenasi. Kaipaatko vaan kesäheilaa vai loppuelämäsi sielunkumppania. Oletko valmis sitoutumaan? Mikä auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi?

Kun olet selvillä tavoitteestasi, tee toimintasuunnitelma haluamasi kumppanin löytämiseksi. Mieti mikä on seuraava askeleesi kohti elämänkumppanisi löytämistä?

Vinkkejä elämänkumppanin etsintään: 

1. Tartu hetkeen

Elämänkumppanin voi tavata missä vaan, kunhan olet valmis ja osaat tarttua hetkeen. Kulje avoimin mielin, ympärillesi katsoen, hymyillen vastaan tuleville ja osoita olemuksellasi, että olet vapaa. Siihen ei välttämättä tarvita kuntosalien sinkkuranneketta, kioskien sinkkukahvikuppeja tai kauppojen sinkkukoreja. Hieman pidempi katse kaupan kassalla, hymy ja joku ystävällinen kommentti voi murtaa jään ja jännityksen.

2. Paikat, joissa itse viihdyt

Absolutisti harvoin löytää arvojensa mukaista kumppania ravintolasta. Tanssilavakulttuuri elää uutta nousua ja moni varsinkin ”toisella kierroksella oleva” on löytänyt kumppanin tanssikursseilta tai kesälavoilta.

Jos olet urheilullinen ja viihdyt kuntosaleilla tai golfkentillä, luontevia tapaamispaikkoja samanhenkiselle ihmiselle ovat harrastuspaikat. Mieti omaa elämäntyyliäsi ja arvojasi; minkälaisen kumppanin haluaisit? Koirat ja lapset ovat luonteva tapa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen.

3. Sanotaan, että ketään ei tulla kotoa hakemaan, mutta voi niinkin käydä

Ystävä voi olla järjestänyt sokkotreffit ja tuntematon kumppaniehdokas voi soittaa tai mukava kodinkoneen korjaaja käy kylässä. Nykyisin netin kumppaninhakupalvelut on kuitenkin luontevin tapa kotona tutustua uusiin ihmisiin. Monet tietokoneohjelmat analysoivat puolestasi yhteensopivuuden, vaikka kemia loppupeleissä ratkaisee, kuka on sopivin. Valitse netin palveluista omaan elämäntyylisi sopivin ja pyri nopeasti live-tapaamiseen esim. kahvilla julkisella paikalla. Silloin saat tietää parhaiten onko ihminen vapaa ja sitä mitä kirjoittaa.

4. Jos olet kokeillut jo kaikkea, laske ennakko-odotuksiasi

Rakastaaksesi ja saadaksesi rakkautta sinun tulee avata sydämesi. Rehellisesti itsensä likoon laittaminen on riski, joka kannattaa ottaa. Avaa mielesi ja kuvittele minkälaista elämäsi on onnellisessa parisuhteessa.  Aina on riski, että saa mitä haluaa. Oletko valmis?

Kommentoi »