Kauneus ja Terveys

Mitä tehdä, jos mies on täysin kokematon 50-vuotias?

Mitä tehdä, jos mies on täysin kokematon 50-vuotias?
Voiko aikuisten suhteesta tulla mitään, jos toinen on hyvin kokematon ja arka?
Julkaistu: 26.4.2015

”Olen 50-vuotias nainen, pitkästä liitosta eronnut ja aloittanut uuden parisuhteen. Suhde tuntuu hyvältä. Mutta olen tälle miehelle ensimmäinen seurustelukumppani ikinä. Hän käytännössä asuu lapsuudenkodissaan ja hoitaa työn ohessa iäkästä äitiään.

Jos ikinä pääsemme sinne asti, tulen olemaan 50-vuotiaan miehen ensimmäinen seksikumppani. Suhde on edennyt pienin askelin.

Olen tottunut seksiin ikään kuin vuoropuheluna kahden ihmisen kesken. Nyt tuntuu, että toinen tahtoo vain kuunnella ja jättää kommunikoinnin yksin minulle.

Tilanne aiheuttaa paineita. Erektiot tulevat ja menevät. Mies pitää siitä, että koskettelen häntä. Hän itse ei rohkene koskea minua alapäähän. Välillä turhaudun.

Tuntuu, että tämä mies ei osaa luonnostaan edetä halujensa mukaan. Miten voisin parhaiten auttaa, jottei hän jäisi lapseksi tässä asiassa? Miten edetä myönteisesti?"

Ilona Rauhala vastaa: Aika hämmentävä tilanne sinulla.Toisaalta tilanne kuulostaa aika viattomalta ja kauniiltakin, jotenkin ainutlaatuiselta.

Kyselet, miten voisit auttaa, jottei seurustelukumppanisi jäisi ”lapseksi”. Olisi tärkeää, että et ottaisi vastuuta miehen seksuaalisuudesta.

Parhaimmillaan seksuaalisuus on vuoropuhelua kahden ihmisen välillä. Voit kuunnella ja tunnustella, mitä kuulet ja miltä se sinusta tuntuu. Mitä se sinussa herättää? Ilmaise niitä tunteita, mitä sinussa herää.

Etene rauhassa

Älä odota mitään tai aseta tavoitteita, miten asioiden pitäisi mennä. Tunnustele. Seksuaalinen kohtaaminen ei ole suoritus, jossa pitäisi tapahtua jotain. Unohda se, mitä olet kokenut aikaisemmin. Anna itsesi olla kokonaan tässä hetkessä tämän miehen kanssa.

Kirjoitat, että olet aina ajatellut, että mies osaa luonnostaan edetä halujensa mukaan. Mutta tämä mies ei mielestäsi osaa. Ehkä hän nyt kuitenkin etenee ihan luonnostaan halujensa mukaan.

Onhan siihen toki jokin syy, että hän on elänyt näin pitkälle ilman seksuaalista kanssakäymistä. Ei sellainen vahingossa tapahdu.

Joko hänellä ei ole haluja, tai ehkä jokin tunnistamaton tapahtuma tai trauma sulkee hänet seksuaalisesti. Mies on tavallaan jäänyt pojaksi äitinsä käyttöön. Jostain syystä hän ei ole antanut itselleen lupaa kasvaa mieheksi ja olla seksuaalinen.

Näistä voitte keskustella. Voit hiljalleen tiedustella asioista. Puhuminen saattaa olla hänelle vaikeaa. Onkin tärkeää, että keskustelet kunnioittavasti ja arvostavasti.

Mieti, mitä mies antaa sinulle

Sinun kannattaa kuunnella itseäsi ja tunnustella, miten olet tässä suhteessa itsesi kanssa ja mitä naiseudellesi tapahtuu.

Mieti historiaasi. Miksiköhän tapasit juuri tämän miehen. Mitä annatte toisillenne, ja mitä opetatte toisillenne?

Voit ottaa tämän vähintäänkin mielenkiintoisena kokemuksena. Iloitse siitä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Muuta sinun ei tarvitse yrittää ratkaista.

Jos ei tunnu hyvältä, olet aikuinen nainen ja vapaa tekemään valintojasi sen pohjalta. Suhde voi aina kehittyä ystävyydeksi, ja voit nauttia siitä. Tai tämä voi olla alku jollekin uudelle elämässäsi. Jollekin, mitä et vielä tiedä tai näe. Ole avoin.

Kommentoi »