Kauneus ja Terveys

Mitä pussailu kertoo suhteestanne?

Mitä pussailu kertoo suhteestanne?
Pussailu kertoo, kuinka sitoutuneita olette. Pus, pus!
Julkaistu: 2.3.2017

Pussailu on paljon muutakin kuin osoitus tykkäämisestä ja kiintymyksestä. Tutkijoiden mukaan pussailu on esimerkiksi tapa päästä tutkimaan potentiaalisen kumppanin hengitystä ja ihoa. Pussailu lisää halua, vahvistaa kiintymystä, vähentää stressiä ja lisää tyytyväisyyttä suhteeseen.

SITOUTUNEET PUSSAILEVAT ENEMMÄN

Tutkijoiden mukaan pussailun ja suutelemisen määrä korreloivat sen kanssa, kuinka tyytyväisiä olemme parisuhteisiimme. Mitä enemmän pussailua, sen parempi suhde. Jos kumppani on hyvä suutelija, se lisää tyytyväisyyttä. Pussailu kertoo myös siitä, kuinka sitoutuneita olemme.

Yhden tutkimuksen mukaan niille, jotka haluavat pitkän suhteen, suuteleminen oli tärkeää ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen. Niille, jotka hakivat lyhyttä suhdetta, pussailu oli tärkeää lähinnä ennen seksiä.

Tutkijoiden mielestä pussailu kertoo kiintymyksen tasosta. Pussailu ei ole vain halun herättämistä, vaan se voi auttaa tuomaan pareja yhteen ja pitää heitä yhdessä. Näin ollen suudelma ei ole vain fyysinen rakkaudenilmaus, vaan keino löytää kumppani ja pysyä yhdessä.

HUULET OVAT NÄKYVIN EROGEENINEN ALUE

Pussailusta kirjan kirjoittaneen tiedetoimittaja Sheril Kirshenbaumin mukaan ihmisillä on vaistonvarainen tarve luoda yhteenkuuluvuutta suutelemalla. Pussailutyylit kyllä vaihtelevat kulttuurien mukaan.

Kirshenbaumin mukaan huulet ovat ihmisen näkyvin erogeeninen alue. Huulissa on paljon herkkiä hermopäätteitä ja kevyt suukkokin saa aivot heti pohtimaan, haluanko jatkaa suudelmaa vai en.

Intohimoinen suudelma voi vilkastuttaa dopamiinin tuotannon ja toimia kuin huume. Suudelma voi saada pulssin kiihtymään, posket punoittamaan ja silmien pupillit laajenemaan. Siksi suudellessa tekee usein mieli sulkea silmät.

PUSSAILU PIELEEN, TREFFIKUMPPANI HYLLYLLE

Pussailu saa kropassa aikaan siis samantapaisia reaktioita kuin rakastuminen. Aina suuteleminen ja suukot eivät kuitenkaan herätä myönteisiä tunteita. Yhdysvaltalaisen State University of New York at Albany –yliopiston tutkijoiden tekemän tutkimuksen 59 prosenttia miehistä ja 66 prosenttia naisista kertoi, että he ovat lopettaneet tapailun huonon suudelman takia.

Lähteenä myös: Sheril Kirshenbaum: The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us, Grand Central Publishing, 2011.

Kommentoi »