Miksi seksi on parempaa nelikymppisenä kuin parikymppisenä?

Miksi seksi on parempaa nelikymppisenä kuin parikymppisenä?
Nelikymppinen osaa ja uskaltaa, parikymppinen vasta opettelee.
Kuvat
Julkaistu 7.9.2017

Parikymppisenä ihossa ei ole vielä ryppyjä, ei ehkä selluliittia, eivätkä mahdolliset raskaudet, synnytykset ja imettäminen ole runnelleet kroppaa. Silti seksi on usein parempaa vasta, kun push up -liiveille ja selluliittivoiteille on tarvetta.

Brittiläisen IllicitEncounters.com-deittisivuston tutkimuksen mukaan parikymppiset harrastavat ehkä paljon seksiä, mutta nelikymppiset todella nauttivat seksistä. He tietävät, mistä pitävät, ja osaavat kosketukset ja temput.

Toisen tutkimuksen mukaan parikymppisillä naisilla on enemmän vaikeuksia orgasmin saamisessa kuin nuoremmilla.

Tästä tykkään, tuosta en

Seksi paranee vuosien vieriessä, koska vuosi vuodelta nainen tulee entistä paremmin sinuiksi itsensä kanssa. Hän tietää myös entistä paremmin, mistä pitää ja mistä ei.

– Ihmiset alkavat tulla paremmin toimeen kehoon liittyvän epävarmuutensa kanssa. Heillä on myös vähemmän esiintymisjännitystä. Huolet, kuten olenko tylsä sängyssä, näytänkö ok:lta tai olenko liian karvainen, eivät ole enää yhtä suuria, sanoo englantilainen pariterapeutti Tara Saglio Bustle.comin jutussa.

Samalla seksikumppani tai kumppanitkin oppivat. Kun itsetuntemus ja itsevarmuus paranevat, paranee myös seksi.

Kroppa saa armoa

Nuorena moni ehkä ajattelee, että pitkästä suhteesta on kaikki intohimo hävinnyt. Väärin.

– Vanhemmat ihmiset ovat olleet usein yhdessä pidempään ja se kasvattaa yhteyttä heidän välillään. Se parantaa seksiä, sanoo psykoterapeutti Julia Cole DailyMailissä.

Samalla parit oppivat Colen mukaan syvällistä kehotuntemusta ja hyväksyntää. Kun tietää, mitä oman kumppanin keho on kokenut, ymmärtää, että kroppa on paljon enemmän kuin miltä se näyttää.

– Ihmiset eivät myöskään vertaa itseään muihin yhtä paljon kuin nuorena, Julia Cole jatkaa.

Colen mukaan kannattaa juhlia, jos oma suhde on kestänyt kolmenkympin kriisin ja kiireiset ruuhkavuodet. Silloin nelikymppisenä voi alkaa hauskanpito. Aikaakin on luultavasti enemmän.

Yhden amerikkalaisen tutkimuksen mukaan 45–55-vuotiaat naiset ovat nimittäin kokeilunhaluisempia kuin nuoret parikymppiset. Heillä on usein myös enemmän aikaa seksille kuin ruuhkavuosissa rämpivillä kolmekymppisillä.

Lähteenä myös AdWeek ja Huffington Post.

Kommentoi »