Miksi on hyvä tuntea itsensä seksikkääksi?

Miksi on hyvä tuntea itsensä seksikkääksi?
Seksikkyys ei tarkoita vain seksikkäitä alusasuja. Seksikäs olo syntyy kehonkuvasta ja hyvästä parisuhteesta.
Julkaistu 5.5.2017

Kehonkuva vaikuttaa paljon siihen, tunteeko itsensä seksikkääksi vai ei, kertoo psykologian professori Susan Krauss Whitbourne Psychology Todayn jutussa.

Kanadalaisen Guelphin yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset, joiden kehonkuva on kielteinen, ovat taipuvaisempia ottamaan seksuaalisia riskejä, heidän seksuaalinen itsetuntonsa on matala, he harrastavat seksiä muita vähemmän ja heillä on enemmän vaikeuksia seksissä.

Tutkijoiden otokseen kuului 143 kanadalaista 18–25-vuotiasta nuorta aikuista.

Rasvaprosentti ei kerro kehonkuvasta

Kuinka omaa kokemusta seksikkyydestä voisi sitten lisätä? Armottomalla pyöreän pepun metsästyksellä vai?

Tutkimuksen mukaan ei, sillä kehonkuva ei ole sama asia kuin kehon rasvaprosentti. Varsinkin naisten tyytyväisyys omaan seksielämään oli tutkimuksen mukaan enemmän yhteydessä siihen, kuinka hyväksi kokee parisuhteensa, jos sellaisessa elää, kuin kehonkuvaan.

Tätä on sisäinen seksikkyys

Itsensä tunteminen viehättäväksi tekee kuitenkin hyvää.

– Sisäinen seksikkyys on itsevarmuutta ja hyvää oloa omasta itsestään, määrittelee amerikkalainen terapeutti Rick Miller Psychology Todayssa.

Jos on vaikea keksiä, mikä itsessä on seksikästä, Millerin mielestä kannattaa muistella, mistä muut ihmiset ovat sinua kehuneet tai kysyä, mikä sinussa on heidän mielestään viehättävää. Älä ohita kuulemaasi.

Keskity toiseen, älä itseesi

Seksikkyys ei tarkoita vain ulkonäköä, minihametta ja korkokenkiä. Seksikästä on esimerkiksi huumori, älykkyys ja syvällinen keskustelu, kertoo Time-lehden artkkeli.

State University of New York –yliopiston tutkimuksen mukaan 45 minuutin keskustelu kipukohdista voi luoda ihmisten välille läheisemmän suhteen kuin vuosien tuttavuus.

Emme rakastu toiseen ihmiseen vaan oloon, joka tulee hänen seurassaan, tutkijat sanovat. Tämä kannattaa muistaa seksikkyyttä tavoitellessa. Jos haluat olla seksikäs jonkun silmissä, yritä saada hänet tuntemaan olonsa hyväksi.

Kommentoi »