Terve.fi

Miksi nainen epäonnistuu sängyssä?

Miksi nainen epäonnistuu sängyssä?
Kun makuuhuoneessa ei kaikki suju, nainen mielellään syyttää miestä kaikesta. Mies taas valittaa, ettei ymmärrä naisista mitään, mikä on omiaan vahvistamaan syntipukin asemaa naisten silmissä. Mutta seksi ei ole vain yhden ihmisen kauppaa.
16.6.2009

WebMD listasi kuusi yleisintä virhettä, jotka nainen tekee makuuhuoneessa.

Virhe 1. Seksiä ei saa ehdottaa

Nainen ei missään nimessä halua vaikuttaa päällekäyvältä tai liian innokkaalta, sillä hän pelkää olevansa turhan aggressiivinen miehen silmissä. Tämä on täysin väärä olettamus. Moni mies nimittäin tuntee aina olevansa aloitteentekijä, mikä vaikuttaa suhteen intohimon laatuun epätasa-arvoisesti.

Miten nainen voi parantaa tilannetta? Hän voi osoittaa kiinnostuksensa tekemällä aloitteen silloin tällöin. Kumppani todennäköisesti arvostaa sitä, ja seksistä voi tulla monin verroin parempaa.

Virhe 2. Ulkonäön murehtiminen

Jos alkaa kesken seksin miettiä, näkyvätkö vatsamakkarat nyt liian selvästi ja onko tukka hyvin, on nautinto pilalla. Mies ei itse asiassa edes huomaa suurinta osaa naisensa ns. ongelmakohdista. Tämä selittyy jo evoluutiolla: tietämättään jokainen mies etsii naista, joka voisi synnyttää terveitä jälkeläisiä.

Kun pystyy unohtamaan ulkonäköpaineet sängyssä, seksistä tulee huomattavasti nautittavampaa. Nainen voi keskittyä mieluummin mieheen ja osoittaa, kuinka voimakkaasti on hänestä kiinnostunut.

Virhe 3. Seksi on miehelle vain seksiä

Vanhentuneista käsityksistä pitää päästä eroon. Nainen saa olla seksuaalinen eikä mies pidä seksiä pelkästään seksinä. Tutkimusten mukaan mies voi olla yhtä tosissaan seksin ja suhteiden kanssa kuin nainenkin. Tutkimukset kertovatkin, että yhden yön suhteissa viihtyvissä miehistä jopa puolet toivoo, että voisi luoda kestävän suhteen.

Romukoppaan siis tämä harhaluulo.

Virhe 4. Mies on aina valmis seksiin

Suurin osa teinipojista on aina valmiina seksiin, mutta aikuiset miehet eivät ole. Arkielämän paineet voivat hävittää miehen halut. Tämä on suuri yllätys monille naisille. Pahimmillaan miehen kieltäytyminen seksistä saa naisen uskomaan, että se johtuu hänestä.

Naisen on yksinkertaisesti opittava se, ettei miehellä voi aina tehdä mieli. Eihän nainenkaan kieltäytyessään tarkoita, ettei enää välitä kumppanistaan.

Virhe 5. Ohjeita ei saa antaa

Nainen tuntee olonsa epämiellyttäväksi, kun joutuu puhumaan seksistä, suhteen kestosta riippumatta. Naisen on otettava vastuuta – eihän yksikään mies voi tietää, miten tyydyttää naista, jos tämä ei millään tavalla kerro omista haluistaan.

Yksinkertaistettuna nainen voi kertoa kumppanilleen, mistä pitää ja mistä ei. Miehen ego ei siitä kolhiinnu, vaan hän voi jopa arvostaa tekoa.

Virhe 6. Mielen pahoittaminen, kun mies ehdottaa uutta

On luonnollista, että pitkään yhdessä viihtynyt pari haluaa maustaa seksiä pienellä vaihtelulla. Kun mies sitten ehdottaa jotakin uutta, hän ei tarkoita olevansa tyytymätön naiseensa tai seksielämäänsä. Eli tätä ei pidä ottaa henkilökohtaisesti.

Ketään ei pidä kuitenkaan velvoittaa tekemään sellaista, mitä ei halua tehdä. Jos mies pyytää naista tekemään jotain, mikä ei vain käy naiselle, nainen voi kieltäytyä ja kertoa syynsä. Tämä kannattaa kertoa rakastavalla tavalla. Toisaalta nainen voi pyytää miettimisaikaa, jos ehdotus tietyllä tapaa kutkuttaakin mieltä, mutta pelottaa vielä liikaa.

Lue lisää seksistä:

Kommentoi »